Zonnepanelen

Zonnepanelen nemen is niet alleen goed voor het klimaat, het is ook een slimme investering. Het aantal zonuren in Noord-Holland is namelijk extra hoog. 

In 2020 scheen de zon 1.032 uur in Maastricht, maar in de regio Haarlem scheen de zon vaker met maar liefst 1.166 uur! De opbrengst van de zonnepanelen is hier extra hoog. Daardoor verdient u de panelen nog sneller terug en bespaart u elke maand meer op uw energierekening.

Zo’n 95 procent van alle woningen in Nederland gebruikt aardgas voor verwarming, warm water en voor koken. Er is echter een verschuiving gaande van gas naar elektriciteit. De overheid wil namelijk dat alle huizen in 2050 van het gas af zijn. 

Elektrisch wonen, dat is een hele verandering, dit noemen we de ‘energietransitie’. Het grote voordeel hierbij is dat u elektriciteit goed zelf kunt opwekken met zonnepanelen. Wonen met eigen energie opwekking is misschien anders, maar het levert u financieel veel voordeel op. 

Een paar dingen blijven hetzelfde in aardgasvrije huizen: met name het comfort. U wilt immers gewoon een warm huis, een warme douche en een kookplaat voor een lekkere maaltijd. Daarom blijft u ook met zonnepanelen gewoon aangesloten op het net. Om uzelf te beschermen tegen stijgende energieprijzen is het slim om zonnepanelen te nemen. De kunst is om goede producten en een leverancier te vinden die u eerlijk advies geeft.

10

Zonnepanelen dekken het jaarlijkse elektriciteitsverbruik voor een huishouden 

Profiteren met zonnepanelen?

Zonnepanelen leveren veel voordelen en een snelle terugverdientijd. Hoe meer stroom de zonnepanelen opbrengen hoe beter. 

De voorwaarden voor een hoog rendement zijn: een degelijke kwaliteit zonnepanelen en een zo hoog mogelijk Wattpiek vermogen. Uw investering moet immers 25 jaar lang renderen op het dak.

Dat gaat in onze regio alleen met hoogwaardige producten en goede garantievoorwaarden. Daarom raden wij alleen topkwaliteit producten aan van gerenommeerde en betrouwbare leveranciers.