Zonnepanelen

Wilt u deskundig advies en zoekt u een betrouwbare leverancier? Ga naar www.zelfopwekken.nl en vraag een voorstel op maat aan.

Zo’n 95 procent van alle woningen in Nederland gebruikt aardgas voor verwarming, warm water en voor koken. Er is echter een verschuiving gaande van gas naar elektriciteit. De overheid wil namelijk dat alle huizen in 2050 van het gas af zijn. 

100% elektrisch wonen, dat is een hele verandering, dit noemen we de ‘energietransitie’. Het grote voordeel hierbij is dat u elektriciteit goed zelf kunt opwekken met zonnepanelen. Wonen met eigen energie opwekking is misschien anders, maar het levert u financieel veel voordeel op. 

Een paar dingen blijven hetzelfde in aardgasvrije huizen: met name het comfort. U wilt immers gewoon een warm huis, een warme douche en een kookplaat voor een lekkere maaltijd. Daarom blijft u ook met zonnepanelen gewoon aangesloten op het net. Om uzelf te beschermen tegen stijgende energieprijzen is het slim om zonnepanelen te nemen. De kunst is om goede producten en een leverancier te vinden die u eerlijk advies geeft.

10

Zonnepanelen dekken het jaarlijkse elektriciteitsverbruik voor een gemiddeld huishouden 

Rendement zonnepanelen

Zonnepanelen bieden door het grote financiële voordeel een snelle terugverdientijd op uw investering. 

Een goed systeem zal minimaal 25 jaar lang renderen op het dak. Hoe meer stroom uw zonnepanelen tijdens hun levensduur produceren, hoe beter het is. 

Wat zijn de randvoorwaarden voor het hoogste rendement? De hoeveelheid zonnepanelen die u plaatst, een goed systeemontwerp en lage onderhoudskosten.