De Huizenaanpak

Onze missie: jaarlijks 3.000 woningen label-sprongen laten maken. Dit doen we door het organiseren van collectieve acties voor individuele maatregelen.

Waarom is Stichting Huizenaanpak opgericht?

Huiseigenaren staan voor een flinke opgave binnen de energietransitie. Het uitzoeken van welke maatregelen voor uw huis en in uw situatie het beste zijn is lastig. En wanneer u weet wat u wilt gaan doen, wie kan deze maatregelen dan het beste uitvoeren?

Meer comfort en minder kosten

Een goed geïsoleerde woning zorgt voor meer comfort, een lagere energierekening en meer klimaatwinst. Veel oudere woningen zijn deels al geïsoleerd, maar er valt nog veel te verbeteren. Bij oudere huizen ontbreekt vaak gevel- en vloerisolatie. Dakisolatie komt regelmatig voor, maar de isolatiewaarde is meestal matig.

Onafhankelijk advies

Energie besparen is makkelijk, als u weet waarop u moet letten. Het begint dus bij goed advies. Met goede isolatie blijft de warmte beter in huis. Maar isoleren is ook ventileren. Zonnepanelen wekken uw eigen duurzame stroom op. En een warmtepomp is meestal een goede aanvulling op uw cv-ketel.

Collectieve acties, individuele maatregelen

De Huizenaanpak organiseert collectieve acties voor individuele maatregelen. Van zonnepanelen tot All-electric oplossingen. Zo bent u als huiseigenaar verzekerd van kwalitatief hoogwaardige oplossingen voor een scherpe prijs. 

Geschiedenis en werkgebied

De Huizenaanpak werd mede mogelijk gemaakt door de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), Omgevingsdienst IJmond en onderstaande gemeenten. Het werkgebied van de Huizenaanpak bestaat uit de regio IJmond met daarbinnen: Gemeente Beverwijk, Wijk aan Zee, Gemeente Heemskerk, Gemeente Velsen, Driehuis, IJmuiden, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Velsen-Noord, Velsen-Zuid, Velserbroek, Oud-Velsen en Gemeente Uitgeest.

En de regio Zuid-Kennemerland met daarbinnen: Gemeente Bloemendaal, Aerdenhout, Bennebroek, Bentveld (gedeeltelijk), Bloemendaal aan Zee, Overveen, Vogelenzang, Gemeente Haarlem, Spaarndam, Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Halfweg, Penningsveer, Gemeente Heemstede en Gemeente Zandvoort.