Subsidies en Leningen

Subsidie voor het aanschaffen van duurzame maatregelen in de eigen woning in IJmond & Zuid-Kennemerland.

Investeringssubsidie Duurzame Energie

De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) is een tegemoetkoming bij de aankoop van zonneboilers en warmtepompen. Deze regeling is voor particulieren en zakelijke gebruikers. Met de ISDE stimuleert de Rijksoverheid Nederlandse huishoudens en bedrijven om minder gas te gebruiken en meer duurzame warmte. Hiermee besparen we energie en dringen we de CO2-uitstoot terug.

Duurzaamheidslening

De Duurzaamheidslening is bestemd voor het financieren van bijvoorbeeld isolatie, het plaatsen van een warmtepomp of zonnepanelen. De lening bedraagt minimaal € 2.500,-. Het maximum bedrag verschilt per gemeente en het rentepercentage is 1,6%. De looptijd van de lening is afhankelijk van de hoofdsom: tot een bedrag van € 7.500 is de looptijd 10 jaar, voor bedragen vanaf € 7.500 is de looptijd 15 jaar. Tussentijds boetevrij aflossen is mogelijk. Niet alle gemeenten bieden de Duurzaamheidslening aan. Op de website Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) wordt vermeld of je een lening kunt aanvragen en welke voorwaarden gelden.

Meer informatie

Haarlem: Wilt u uw eigen woning duurzaam verbouwen? Dan kunt u gebruik maken van de duurzaamheidslening. Kijk voor meer informatie op:

http://www.haarlem.nl/duurzaamheidslening

Wilt u subsidie aanvragen voor het aanschaffen van duurzame maatregelen in uw eigen woning? Kijk op de website Energiesubsidiewijzer.nl voor meer informatie.