Ventileren

Goed ventileren is essentieel voor een gezond leefklimaat in huis. Wanneer er onvoldoende geventileerd wordt, kan dit leiden tot schimmelvorming in de woning en gezondheidsklachten. Ook de aanwezigheid van fijnstof kan in huis hoger zijn dan buiten door slechte ventilatie. Daarom raden wij aan uw ventilatiesysteem regelmatig te controleren en goed schoon te houden.

Belangrijke maatregelen:

Radiatorfolie
Ventileren kruipruimte

De kruipruimte moet goed geventileerd worden om vocht af te kunnen voeren. Zeker wanneer deze ruimte geïsoleerd wordt, is ventilatie van groot belang om problemen met rotting, schimmels en vochtige grond te voorkomen. Daarom is het aan te raden om de kruipruimte te ventileren met roosters naar buiten toe.

Radiatorfolie
MV-box

Door het aanbrengen van mechanische ventilatie wordt de luchtkwaliteit in de woning verbeterd. Daarnaast zorgt de ventilatie voor een stabielere luchttoevoer dan een open raam. Zo blijft warme lucht warm en schoon, waardoor u bespaart op uw energieverbruik.

Radiatorfolie
Aanbrengen ventilatieroosters

Door ventilatieroosters aan te brengen in de woning wordt vocht en fijnstof beter afgevoerd. De woning is beter geventileerd, waardoor het binnenklimaat aangenamer en gezonder wordt.

Zie ook...

Isoleren
Verwarmen
Ventileren