Verwarmen

Het grootste deel van het gasverbruik gaat naar het verwarmen van de woning. Dit geldt voor zowel de verwarming van de ruimtes als van tapwater. Door dit systeem zo efficiënt mogelijk in te richten, bespaart u al snel veel op uw gasverbruik. Dit kunnen kleine verbeteringen zijn, zoals het plaatsen van een close-in boiler in de keuken.  Of grote, zoals het plaatsen van een warmtepomp.

Belangrijke maatregelen:

Radiatorfolie
Warmtepomp

Voordat u uw cv-ketel kunt vervangen door een warmtepomp moet uw woning daar geschikt voor zijn. Door uw cv-ketel te vervangen door een warmtepomp, verbruikt u geen gas meer in uw woning. U stapt zo over op aardgas-vrij wonen.

Radiatorfolie
Hybride toepassing

Door het plaatsen van een hybride warmtepomp of ketel bespaart u flink op uw gasrekening. Naast uw CV-ketel komt een warmtepomp te hangen. Samen wordt dit een ‘hybride toepassing’ genoemd. De warmtepomp springt als eerste aan en werkt op elektriciteit. Wanneer er meer vermogen nodig is, schakelt de CV-ketel bij.

Radiatorfolie
Koken op inductie

Een inductiekookplaat is een efficiënt methode om op te koken. Het werkt op 100% elektra en is daarmee energiezuiniger dan een gaskooktoefstel.

Zie ook...

Isoleren
Verwarmen
Ventileren