Loading...
Villa’s en luxe woonhuizen2018-11-12T17:26:51+00:00

Verduurzaam uw villa of luxe woonhuis en voorzie de woning van een nieuwe laag comfort met behoud van bijzondere kwaliteiten

Villa’s & luxe woonhuizen

Deze woningen verdienen bijzondere aandacht vanwege de traditionele bouwwijze en rijke detaillering. Dat geldt niet alleen voor woningen; in de regio Kennemerland zijn veel villa’s in gebruik als kantoor.

Architecten, bouwers en installateurs van de Huizenaanpak zijn in 2014 gestart om villa’s en herenhuizen in de regio Kennemerland te verduurzamen.

De kunst van goed verduurzamen van oudere woningen is het “inbouwen” van een nieuwe laag van comfort, zonder bijzondere kwaliteiten verloren te laten gaan.

Meer comfort & lagere energiekosten

Wat de functie ook is, villa’s hebben vaak zeer hoge gas- en elektra-rekeningen. Investeringen in duurzaamheid leveren daardoor grote energiebesparingen op en korte terugverdientijden. We hebben de expertise om villa’s zelfs energieneutraal te maken.

Zo maken we gebouwen klaar voor een nieuwe tijd, met veel minder of geen gebruik van fossiele brandstoffen. Ons streven bij deze verduurzaming is om niet alleen het gebouw energetisch te verbeteren, maar ook op comfort, bruikbaarheid, kwaliteit en uiterlijk een sprong voorwaarts te maken.

Hoe werkt het?

1. Neem contact op

Neem telefonisch 085 – 222 04 20 of per e-mail contact op met het energieloket om uw wensen te bespreken. Onze adviseur neemt met u de mogelijkheden door.

De voordelen

  • Ontzorging

  • Lagere exploitatiekosten

  • Groter comfort

  • Gezonder binnenklimaat

  • Hogere restwaarde

2. Een adviseur komt bij u langs

Afhankelijk van de door u gekozen mogelijkheid, komt een adviseur bij u langs om de woning, de opgave en uw wensen exact te begrijpen. Tijdens dit gesprek worden uw wensen en ambities besproken en wordt in overleg bepaald wat vervolgstappen kunnen zijn.

Op basis van de door u gekozen vervolgstap, maakt de adviseur een advies. Dit kan een maatwerkadvies zijn of een Nul op de Meter plan. Hiermee laat u uw woning in één keer voldoen aan het gewenste comfort of u kiest er voor om stapsgewijs verbeteringen aan de woning door te voeren.

3. Start werkzaamheden

De Huizenaanpak helpt u de juiste keuzes maken, vraagt offertes op en beoordeelt deze, geeft onafhankelijk advies en ondersteunt u tijdens de uitvoering. Aanvullend op of in plaats van een advies kunnen wij ook voorstellen en tekeningen leveren voor het verbouwen of uitbreiden van uw woning, energiebesparend uitgevoerd.

Wat ik erg prettig vond, is dat mijn adviseur betrokken bleef bij de bouwbegeleiding. Zij heeft met de aannemer de technische kant bekeken en kan beter dan ik zelf vanuit deskundigheid overleggen. Dankzij de Huizenaanpak had ik een betrouwbare partner in het lastige proces van het verbeteren van een huis.

Huizenbezitter Henk ter Steege
Foto: Henk Geist

De Huizenbezitter vertelt

Henk ter Steege uit Haarlem heeft zijn huis uit 1908 op basis van een maatwerkadvies energiezuiniger gemaakt. “Mijn huis had het laagst mogelijke energielabel, namelijk G. Ik liep al een tijdje rond met het idee om maatregelen te nemen om wat meer energie te besparen en bijvoorbeeld zonnepanelen te nemen.”

“Adviseur Marijke Gantvoort van de Huizenaanpak kwam langs voor een maatwerkadvies. We bekeken de hele woning en het energieverbruik. Ik kreeg inzicht in de kosten van de aanpassingen, de terugverdientijd van de investering en het rendement.” Na de verbouwing is het huis geklommen naar label F.

Ter Steege: “Sommige dingen, zoals isolatie van de muren, bleken niet mogelijk. Vandaar dat we niet uitkwamen op een beter label. Maar het comfort is wel met sprongen vooruit gegaan. Ik heb dubbel glas, zonnepanelen, en isolatie van het dak en van tochtkieren gecombineerd. Dat levert niet alleen flink wat rendement op. Het huis voelt door die maatregelen veel prettiger aan.”

Volgens Gantvoort maken maatwerk en samenwerking de Huizenaanpak anders dan een ‘gewone’ verbouwing. “Elke eigenaar heeft zijn of haar eigen wensen en eisen, en elk huis vraagt een andere aanpak. Ik heb als adviseur een eigen bedrijf en specialisme, maar kan ook leunen op de grote hoeveelheid kennis van mijn collega’s in het samenwerkingsverband. Ik kan de klant daardoor nieuwe technieken en expertise op verschillende vlakken bieden.”

Het staat klanten volgens Gantvoort uiteraard vrij om te kiezen met welke aannemer of installateur hij of zij in zee gaat. De
Huizenaanpak is wat dat betreft onafhankelijk. Wel zijn er binnen de Huizenaanpak aannemers die het advies kunnen uitvoeren. Zo biedt de Huizenaanpak indien gewenst het totale pakket.

Heeft u vragen over mogelijkheden? Wilt u uw idee voorleggen aan een expert? Wilt u een begin maken met de verduurzaming van uw huis? Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk zodat wij u snel kunnen adviseren.

Persoonsgegevens

Voornaam *

Achternaam *

Adres + huisnummer *

Postcode en woonplaats *

Uw telefoonnummer *

Uw e-mail *

Basisgegevens woning

Bouwjaar woning *

Type woning *
hoekwoningvrijstaande woningrijtjeshuisappartementencomplex (VvE)Anders

Energieverbruik

Elektra (kWh):

Gas (m3):

Water (liter):

Energielabel van de woning

Heeft u zelf al energiebesparende maatregelen getroffen?
Denk aan (spouw)muur-, vloer- of dakisolatie, dubbelglas of zonnepanelen.
JaNee*

Bijzonderheden over de woning/staat van het huis:

Hoe heeft u over ons gehoord? *

Architectuurcentrum HaarlemDe GemeenteDe Groene MugEvenementenFacebookHuis-aan-Huis bladenVia-viaZoekmachine

Anders namelijk:

Velden met een * zijn verplicht.

Aangesloten Specialisten Villa’s Kennemerland

Eric Bloemen
Eric BloemenArchitect
Architectenbureau Eric Bloemen

Als architect ben ik al meer dan 25 jaar in de regio Kennemerland bezig met het eigentijds uitbouwen, renoveren en herinrichten van bestaande panden. Hierbij probeer ik om het karakter van het oorspronkelijke gebouw te handhaven en waar mogelijk zelfs te versterken. Ik wil de oplossingen voor wensen en problemen er zo mooi mogelijk uit laten zien. Het eindresultaat moet meer zijn dan alleen een oplossing van een probleem.

Marijke Gantvoort
Marijke GantvoortArchitect & bouwkundig adviseur
Gantvoort Architectuur en Energie-advies

Sinds 2012 heb ik mij gespecialiseerd in verbouwingen in combinatie met energie-adviezen voor het duurzaam verbeteren van monumentale en vooroorlogse woningen. In mijn werkwijze staan uw wensen voorop en samen kijken we hoe we daarbij op de juiste plekken een stap kunnen zetten naar een lagere energierekening en een hoger comfort niveau.

Ben Lindeman
Ben LindemanInstallateur
Kapitein BV

Kapitein BV heeft zich gedurende 50 jaar ontwikkeld van klein loodgietersbedrijf tot allround installatiebedrijf gespecialiseerd in duurzame oplossingen. Wij zijn in staat om een volledige verbouwing uit te voeren, maar ook het renoveren van een toilet of badkamer kunnen wij compleet verzorgen.

Peter Heurter
Peter HeurterElektricien, gespecialiseerd in Domotica en zonne- Energie
Han Bank Installatietechniek bv – Cruquis
Charles Eldering
Charles ElderingAannemer, gespecialiseerd in renovaties van woonhuizen en hoogwaardig schilderwerk
Bouw- en Schildersbedrijf Rijnierse
Esther Otten
Esther OttenMakelaar taxateur
Esther Otten