Loading...
Monumenten & historische gebouwen2019-02-07T16:26:02+01:00

Een lagere energierekening en meer waarde uit je historische woning!

  • Respecteer de (cultuur)historische waarde, dit is het uitgangspunt

  • Combineer je wensen met de mogelijkheden van het gebouw

  • Integreer evenwichtig: historische waarde, economische waarde, duurzame waarde en gebruikers waarde

  • Maak gebruik van de aanwezige kennis van materialen, technieken en de wet- en regelgeving

  • Verlaag jouw energielasten

Een platform van vakmensen en specialisten - meer rendement en minder energiekosten

Historische en monumentale woningen

Hoe zijn historische gebouwen verantwoord te isoleren en welke maatregelen zijn toe te passen? Hoe kun je de energierekening naar beneden krijgen? Herken je je in deze vragen?

Aanpassingen aan historische gebouwen moeten goed doordacht zijn voordat je werkzaamheden laat uitvoeren. Het is geen standaardwerk, maar maatwerk door onderzoek. De Huizenaanpak houdt rekening met alle aspecten die komen kijken bij het verduurzamen van historische / monumentale woningen. Wij schenken aandacht aan de vraagstelling, maar houden bovenal rekening met de bouwkundige staat van het gebouw en de monumentale waarden die er zijn; welke maatregelen realistisch zijn in technische zin en de investering die daar dan bij hoort.

Wij spreken dan ook van de meervoudige waarden aanpak, met aandacht en respect voor:

  • Historische waarde;
  • Economische waarde;
  • Duurzame waarde;
  • Gebruikers waarde.

Heb je een historische woning en wil je duurzaam renoveren? We helpen je graag verder bij de mogelijkheden van jouw woning.

Neem energiebesparende maatregelen

Een energiezuinige woning heeft veel voordelen. De waarde van je woning gaat omhoog, de maandelijkse energiekosten (woonlasten) omlaag en bij grotere aanpassingen kun je een herziening van het energielabel aanvragen.

Ons gespecialiseerde en ervaren team in het verduurzamen van historische woningen en monumenten bestaat uit: architecten, bouwhistorici, bouwfysici, installateurs, restauratie aannemers en medewerkers van de afdeling monumentenzorg. Door deze samenwerking wordt bouwhistorie, jouw wensen en het toepassen van hedendaagse technieken aan elkaar gekoppeld, zodat de maximaal haalbare energiebesparende maatregelen voor je kunnen worden uitgevoerd. Door de samenwerking met de lokale overheid en in het bijzonder met de afdeling monumentenzorg, weet je als klant dat de oplossingen haalbaar zijn.

De Huizenaanpak

De Huizenaanpak is een platform van vakmensen en specialisten in de regio IJmond & Zuid-Kennemerland met een hart voor historische gebouwen en duurzaamheid. Samen helpen we particuliere eigenaren om hun woning ook op de lange termijn meerwaarde te geven, met de historische waarde als uitgangspunt. Hoe? Voor het plan, uitvoering en eventuele hulp bij financiering kunnen eigenaren bij ons terecht. Zo leveren we maatwerk met respect en aandacht voor de historische- en de economische waarde. Het resultaat? Een energiezuinige woning die kosten bespaart en zijn cultuurhistorische waarde behoudt.

.

Doe je mee met energiebesparende maatregelen?

Bespreek je wensen

Ben je benieuwd wat de Huizenaanpak voor jou kan betekenen? Neem telefonisch (085-2220420) of per e-mail contact op met onze klantenservice en bespreek je wensen.

085 – 222 0420

Maak een afspraak

De Huizenaanpak beschikt over een compleet ingerichte showroom met installatie- en isolatietechnieken, aan de Claes Tillyweg 8 te Haarlem. De showroom is op afspraak bezoeken voor een oriënterend gesprek. Wil je graag aan de slag en heb je concrete vragen? Plan direct jouw bezoek aan de showroom en bespreek de mogelijkheden met onze adviseur. Het gesprek is kosteloos en duurt circa 60 minuten.

Afspraak maken

De Huizenaanpak is actief in de regio’s IJmond en Zuid-Kennemerland

Het werkgebied van de Huizenaanpak bestaat uit de regio IJmond met daarbinnen: Gemeente Beverwijk, Wijk aan Zee, Gemeente Heemskerk, Gemeente Velsen, Driehuis, IJmuiden, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Velsen-Noord, Velsen-Zuid, Velserbroek, Oud-Velsen en Gemeente Uitgeest en de regio Zuid-Kennemerland met daarbinnen: Gemeente Bloemendaal, Aerdenhout, Bennebroek, Bentveld (gedeeltelijk), Bloemendaal aan Zee, Overveen, Vogelenzang, Gemeente Haarlem, Spaarndam, Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Halfweg, Penningsveer, Gemeente Heemstede en Gemeente Zandvoort.

Gemeente Haarlem
Gemeente Beverwijk
Gemeente Bloemendaal
Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude
Gemeente Heemskerk
Gemeente Heemstede
Gemeente Uitgeest
Gemeente Velsen
Gemeente Zandvoort
Huizenaanpak - Comfortabel wonen met een lager energieverbruik

Op de hoogte blijven...?

We sturen regelmatig een nieuwsbrief met actuele ontwikkelingen en aanbiedingen die voor jou als huiseigenaar interessant zijn.

Je hebt je succesvol ingeschreven!