Loading...
Vereniging van Eigenaren (VvE’s) Velsen2019-05-15T17:24:54+02:00

Een lagere energierekening en meer rendement uit uw appartement!

Gemeente Velsen - aangesloten bij de Huizenaanpak
  • Profiteer van gunstige financiële regelingen en subsidies voor VvE’s

  • Combineer onderhoud met energiebesparende maatregelen

  • Voorkom grote uitgaven voor reparaties

  • Verlaag de energielasten

  • Maak de woning toekomstbestendig

De tijd was nog nooit zo rijp voor VvE’s om met verduurzaming aan de slag te gaan. Er zijn momenteel gunstige regelingen voor VvE’s en aantrekkelijke energiebesparingsleningen. De gemeente Velsen biedt als extra stimulans tien gratis intakegesprekken t.w.v. €850,– aan.

Wilt u in uw appartement meer comfort, het groot onderhoud wegwerken én besparen op energiekosten? Meld u dan nu aan voor de gratis intake voor verduurzaming van VvE’s in Velsen.

De gemeente stelt in 2019 10 gratis intakegesprekken beschikbaar. De Huizenaanpak komt dan bij u langs voor een advies over energiebesparing, verduurzaming en financieringsmogelijkheden. Daarnaast is er aandacht voor de te volgen stappen rondom de verduurzaming van uw VvE. Het gesprek vormt daarmee de opmaat voor een maatwerkadvies.

De intake is bedoeld voor bestuurders en beheerders van VvE’s in de gemeente Velsen. Woningcorporaties kunnen een eigen verduurzamingsstrategie hebben waardoor VvE’s binnen gemengd bezit mogelijk niet in aanmerking komen voor een gratis intake. Neem bij twijfel of vragen contact met op duurzaam@velsen.nl.

  • Vul het webformulier volledig in.
  • Voldoet u als één van de eerste 10 VvE’s aan de voorwaarden, dan nemen wij contact op voor een gratis intake.

Dan komt u op de wachtlijst. Bij voldoende interesse stellen we ook volgend jaar gratis intakes beschikbaar. Wilt u niet zo lang wachten? Het is altijd mogelijk om een afspraak te maken (en de intake zelf te bekostigen).

  • U hebt een actief bestuur
  • U hebt een MJOP en houdt daarbij rekening met duurzaamheidsmaatregelen (of wil dit gaan doen)

Het blijkt in de praktijk dat VvE’s die nog niet aan deze criteria voldoen, nog niet over (kunnen) gaan op duurzaamheidsmaatregelen.

Het heeft zeker zin om u in te schrijven. Na de inschrijving blijven we u desgewenst via een nieuwsbrief op de hoogte houden en bieden wij passende cursussen en activiteiten aan die uw VvE verder kunnen helpen.

Aanmelden voor een kosteloze intake

Aanmelden
Aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Lagere-energierekening-meer-rendement-de-huizenaanpak

Indien uw VvE nog niet voldoet aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de intake, kunt u zich kosteloos aanmelden voor de verschillende cursussen die worden aangeboden dit jaar. Deze zijn onder andere gericht op het besturen van een VvE, het MJOP, de mogelijkheden van renoveren en financiering. Via de nieuwsbrief blijft u hiervan op de hoogte.

Vereniging van Eigenaren (VvE’s)

Wilt u in uw appartement meer comfort én tegelijkertijd het groot onderhoud wegwerken én besparen op energiekosten? Bent u bestuurder of beheerder en wilt u wellicht duurzaam onderhoud en renoveren combineren met energiebesparende maatregelen? Ons VvE Duurzaamheidsloket informeert u over alle mogelijkheden en regelingen. Momenteel zijn er tal van subsidies en regelingen die maken dat de tijd nog nooit zo rijp was voor VvE’s om met verduurzaming aan de slag te gaan.

Meer comfort & lagere energiekosten

Een energiezuinige woning heeft veel voordelen. De waarde van uw woning gaat omhoog, de maandelijkse energiekosten (woonlasten) omlaag en bij grotere aanpassingen kunt u een herziening van het energielabel aanvragen. Bij de verkoop van uw huis komt dat goed van pas! Met kleine ingrepen kunt u zelf uw appartement al duurzamer maken. Bevestig bijvoorbeeld tochtstrippen bij deuren en kozijnen of plaats isolatiefolie achter de radiatoren. Gemakkelijk toch? Maar de echte stappen zet u met gevelisolatie, HR++ glas, zonnepanelen en zuinige en moderne cv-ketels of warmtepompen. En daar zijn vakmensen en uw mede VvE bewoners bij nodig. Maar hoe gaat u dat organiseren en betalen? Er zijn veel subsidies of andere financiële regelingen voor VvE’s en eigenaren. Maak dus nu werk van verduurzaming!

Het laatste nieuws

De tijd was nog nooit zo rijp voor VvE’s om met verduurzaming aan de slag te gaan. Er zijn momenteel gunstige regelingen voor VvE’s en aantrekkelijke energiebesparingsleningen.

De gemeente Velsen organiseert daarom regelmatig samen met de Huizenaanpak bijeenkomsten waar u zich kunt laten informeren over alle recente ontwikkelingen rondom de verduurzamingsmogelijkheden van VvE’s.

Een interview met Isabelle Sternheim: Energietransitie vereist een echte paradigmashift

Isabelle Sternheim

Dat alles om ons heen in de ban is van het klimaat, duurzaamheid, energie en het behoud van de aarde mag geen verrassing heten. En dat de manier waarop wij leven daarbij een rol speelt al niet veel meer. Het is inmiddels wel duidelijk dat we met z’n allen maatregelen moeten treffen die ervoor zorgen dat we minder energie verbruiken en dat we daarbij ook ons gedrag moeten aanpassen. De stortvloed aan grote en kleine aanpassingen maken het alleen wel wat onoverzichtelijk voor velen en gedragsverandering is altijd moeilijk. Al is het alleen maar omdat daar onzekerheid bij komt kijken en het effect niet voorspelbaar is.

Isabelle Sternheim van het Duurzaam Energieloket is in al dat rumoer een baken van rust: ‘Kijk, in het verleden hebben zich wel vaker grote veranderingen voltrokken. Zeker waar het ‘anders denken’ ook impliceert dat men anders moet gaan doen, gaat dat gewoon niet zonder slag of stoot. In feite ligt het bij de energietransitie niet veel anders. Over een tijdje, als de nieuwe realiteit is ingedaald, zal met vol ongeloof terugdenken aan vroeger, hoe we het ooit zo hebben kunnen doen. Maar gun het de tijd die het nodig heeft en verdient. Het is lastig af te dwingen’.

Lees het hele artikel
Energietransitie vereist paradigmashift Isabelle Sternheim
Isabelle Sternheim met VvE aanpak in het Leven magazine regio Haarlem

Het artikel is verschenen in LEVEN! magazine. Een regionale glossy dat vier keer per jaar verschijnt.

Het VvE Duurzaamheidsloket en de Huizenaanpak

De Huizenaanpak is een platform van vakmensen en specialisten in de regio IJmond & Zuid Kennemerland met een hart voor duurzaamheid. Samen met het VvE Duurzaamheidsloket helpen we VvE’s om hun appartement op de lange termijn te laten renderen. Hoe? We helpen met het plan, de uitvoering en de eventuele financiering. Zo leveren we maatwerk, bijvoorbeeld in combinatie met gepland onderhoud. Het resultaat? Een energiezuinig appartement dat kosten bespaart, een hoger rendement oplevert en dat meekan in de eisen van de energietransitie.

Het VvE Duurzaamheidsloket heeft jarenlange ervaring met het uitbrengen van energieadviezen en het begeleiden van het proces bij VvE’s. Momenteel zijn er bij het VvE Duurzaamheidsloket een 40-tal gespecialiseerde adviseurs werkzaam.

VvE Duurzaamheidsloket

De Huizenaanpak is actief in de regio’s IJmond en Zuid-Kennemerland

Het werkgebied van de Huizenaanpak bestaat uit de regio IJmond met daarbinnen: Gemeente Beverwijk, Wijk aan Zee, Gemeente Heemskerk, Gemeente Velsen, Driehuis, IJmuiden, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Velsen-Noord, Velsen-Zuid, Velserbroek, Oud-Velsen en Gemeente Uitgeest en de regio Zuid-Kennemerland met daarbinnen: Gemeente Bloemendaal, Aerdenhout, Bennebroek, Bentveld (gedeeltelijk), Bloemendaal aan Zee, Overveen, Vogelenzang, Gemeente Haarlem, Spaarndam, Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Halfweg, Penningsveer, Gemeente Heemstede en Gemeente Zandvoort.

Gemeente Haarlem
Gemeente Beverwijk
Gemeente Bloemendaal
Gemeente Heemskerk
Gemeente Heemstede
Gemeente Velsen
Gemeente Zandvoort
Huizenaanpak - Comfortabel wonen met een lager energieverbruik

Op de hoogte blijven...?

We sturen regelmatig een nieuwsbrief met actuele ontwikkelingen en aanbiedingen die voor jou als huiseigenaar interessant zijn.

Je hebt je succesvol ingeschreven!