Loading...

Energieneutrale renovatie Molenaarswoning

//Energieneutrale renovatie Molenaarswoning
Energieneutrale renovatie Molenaarswoning2018-09-02T23:00:03+02:00

Project Description

Het Haarlemse Molenhuisje wordt een van de eerste woningen die aardgasvrij wordt gerenoveerd. De molenaarswoning in de Schoterveenpolder is eigendom van de gemeente Haarlem en heeft de afgelopen drie jaar leeggestaan. Hoewel de molen goed onderhouden wordt door de Molenaarsvereniging, maken omwonenden zich zorgen over het behoud van de molen en de molenaarswoning. Het huis is een historisch pand en is toe aan een flinke opknapbeurt; renovatie én verduurzaming.

In maart 2018 zijn de sloopwerkzaamheden van de houten bijgebouwen van start gegaan. Het huis wordt in de oorspronkelijke staat gerenoveerd en muren en daken worden van binnen uit geïsoleerd. De kruipruimte wordt voorzien van ventilatie en er wordt hoogwaardige vloerisolatie aangebracht. Op diverse plekken zijn ventilatieroosters aanwezig maar waar nodig worden er extra ingeboord. De bestaande kozijnen worden zoveel mogelijk gehandhaafd en waar nodig hersteld en van nieuwe schuiframen of beglazing voorzien. In het Huisje wordt een zogenoemd doos in doos constructie geplaatst met een hoge RC waarde. DRZM, partner bij Stichting de Huizenaanpak, is de uitvoerende aannemer.

Type woning: Historisch pand

Bouwjaar: niet bekend

Oppervlakte: niet bekend

Bomenbuurt

Getroffen maatregelen

  • Groene stroom van energiecoöperaties

  • LED en halogeen verlichting

  • Waterbesparende douchekop

  • Dak- en vloerisolatie

  • Ventilatie

  • Dubbel glas

  • Slimme meters (elektriciteit)

  • Doos in doos constructie

“Molenaar Joyce Beneker zet zich al 14 jaar in voor het behoud van de molen in de Schoterveenpolder en betrekt binnenkort de aangrenzende molenaarswoning. Op de vraag waar haar passie voor molens vandaan komt antwoordt ze: “Ik vind het fascinerend wat je allemaal met zoiets eenvoudigs als wind kunt doen. Het kost niks en je kunt er van alles mee doen.”

Besparing en energielabel

De woning wordt volledig all-electric. Dit betekent dat de woning alleen gebruik maakt van elektriciteit. De warmtevoorziening wordt geregeld door een duurzame warmtepomp. Er gaat gekookt worden op inductie en er wordt voor 8.000 KwH aan zonnepanelen geplaatst. Dit gebeurt via de postcoderoos op een externe locatie.

In het nieuws

706, 2018

DE WONING VAN MORGEN: Croesenstraat 1 – Ramplaankwartier Haarlem

juni 7th, 2018|Nieuws, Voorbeeldwoningen|

In het kader van de Dag van de Architectuur is dit jaar het overkoepelend thema: De stad van morgen. Afgelopen zaterdag 2 juni waren er diverse interessante openstellingen van particuliere [...]

2805, 2018

Aardgasvrije woning opent deuren tijdens Dag van de Architectuur

mei 28th, 2018|Nieuws, Voorbeeldwoningen|

Zoals elk jaar organiseert het ABC Architectuurcentrum in Haarlem de Dag van de Architectuur (DvdA). Dat werd dit jaar breed uitgemeten in het Haarlems Dagblad op zaterdag 26 mei. Dit [...]

2205, 2018

Zo draait de molen – Een portret van Joyce Beneker

mei 22nd, 2018|Nieuws, Voorbeeldwoningen|

Ze is gefascineerd door windenergie. En zaagt zelfs haar eigen keuken van hout in de Houtzaagmolen te Schalkwijk. Molenaar Joyce Beneker betrekt binnenkort de aardgasvrije en energieneutraal gerenoveerde molenaarswoning aan [...]

Op de hoogte blijven?

De Huizenaanpak blijft de renovatie volgen. De woning zal ook regelmatig open zijn voor geïnteresseerden. De Huizenaanpak verbetert woonplezier door de nodige verbeteringen slim te combineren met energiebesparende maatregelen. Wil je ook in actie komen met jouw huis?

Neem contact op om je wensen te bespreken, plan direct je bezoek aan de showroom of volg de Huizenaanpak op Facebook.

Huizenaanpak - Comfortabel wonen met een lager energieverbruik

Op de hoogte blijven...?

We sturen regelmatig een nieuwsbrief met actuele ontwikkelingen en aanbiedingen die voor jou als huiseigenaar interessant zijn.

Je hebt je succesvol ingeschreven!