Subsidies en Leningen

/Subsidies en Leningen
Subsidies en Leningen2019-11-11T09:48:02+01:00

Subsidies en leningen

Er zijn subsidies beschikbaar voor het verduurzamen van uw woning. Met de energiesubsidiewijzer.nl ontdek je welke subsidies en leningen er zijn om de woning energiezuiniger te maken. De meest voorkomende subsidies en leningen staan hieronder op een rij.

Energie besparen doe je nu - Haarlemse Huizenaanpak

Energie besparen doe je nu

De campagne Energie besparen doe je nu loopt de komende 3 jaar met tv-, radio en internetreclame. Energiebesparing scheelt in de stookkosten, levert meer comfort op in huis en is goed voor het milieu. De komende jaren wordt er met de subsidie energiebesparing eigen huis, aandacht gevraagd voor de mogelijkheden en opbrengsten.

Subsidie energiebesparing eigen huis
Als je van plan bent om energiebesparende maatregelen te nemen, kan de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis een financieel steuntje in de rug geven. Deze landelijke subsidie dekt ongeveer 20% van de kosten en  ontvang je als je twee of meer energiebesparende maatregelen uitvoert. Voorbeelden van energiebesparende maatregelen zijn:

  • Spouwmuurisolatie
  • Gevelisolatie
  • Dakisolatie
  • Vloer- of bodemisolatie (geldt als 1 maatregel)
  • Hoogrendementsglas

Let op: Eigenaar-bewoners kunnen geen subsidieaanvraag meer indienen. Tot 26 april 2017 zijn er voldoende aanvragen ontvangen om het beschikbare budget uit te geven. Verenigingen van Eigenaren komen wel in aanmerking voor de Subsidie energiebesparing eigen huis. Kijk hier voor meer informatie.

Investeringssubsidie Duurzame Energie

Particuliere huishoudens en zakelijke gebruikers (waaronder VVE’s) die zelf duurzame energie willen opwekken, kunnen sinds 4 januari 2016 subsidie aanvragen voor zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. Deze landelijke subsidie wordt verstrekt door de RVO en is tot en met december 2020 beschikbaar. Meer informatie kan je vinden op de website: www.rvo.nl/subsidies-regelingen.

Duurzaamheidslening

De Duurzaamheidslening is bestemd voor het financieren van bijvoorbeeld isolatie, het plaatsen van een warmtepomp of zonnepanelen. De lening bedraagt minimaal € 2.500,-. Het maximum bedrag verschilt per gemeente en het rentepercentage is 1,6%. De looptijd van de lening is afhankelijk van de hoofdsom: tot een bedrag van € 7.500 is de looptijd 10 jaar, voor bedragen vanaf € 7.500 is de looptijd 15 jaar. Tussentijds boetevrij aflossen is mogelijk. Niet alle gemeenten en provincies bieden de Duurzaamheidslening aan. Op de website Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) wordt vermeld of je een lening kunt aanvragen en welke voorwaarden gelden.

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening is een regeling waarbij huiseigenaren tegen een gunstige rente een lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen zoals dak-, vloer- en gevelisolatie, hoogrendementsbeglazing en zonnepanelen. Je kan minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,- lenen tegen een aantrekkelijk rentepercentage. De looptijden varieren van 7, 10 tot 15 jaar en de rente staat vast gedurende de hele looptijd. Boetevrij aflossen is mogelijk. De Energiebespaarlening is geldig voor Noord-Holland en wordt verstrekt uit het Nationaal Energiebespaarfonds. Je vindt alle maatregelen die in aanmerking komen voor de lening op www.energiebespaarlening.nl.

VvE Energiebespaarlening

De VvE Energiebespaarlening is een regeling waarbij Verenigingen van Eigenaren tegen een gunstige rente een lening kunnen afsluiten (looptijd 10 of 15 jaar) voor energiebesparende maatregelen zoals dak-, vloer- en gevelisolatie, hoogrendementsbeglazing en zonnepanelen. Vereisten zijn als volgt:

  • De VvE heeft tenminste 10 appartementsrechten;
  • De lening heeft een omvang van minimaal € 25.000,- en maximaal € 5.000.000,- (met een max. van € 25.000,- per woning).
De VvE Energiebespaarlening is een nationale lening en wordt verstrekt uit het Nationaal Energiebespaarfonds. Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) is aangewezen als uitvoeringsorganisatie en bemiddelaar van het Nationaal Energiebespaarfonds. Meer informatie staat op de website .

BTW op zonnepanelen terugvragen

Als je als particulier zonnepanelen koopt, kun je de BTW op aanschaf en installatie terugvragen van de Belastingdienst. Stel, je koopt voor € 5.000,- exclusief BTW aan zonnepanelen, dan kan je € 1.050,- (21% van € 6.050,-) terugvragen aan de belastingdienst. Hoe je dat doet, vind je op de website www.milieucentraal.nl.

 

Huizenaanpak - Comfortabel wonen met een lager energieverbruik

Op de hoogte blijven...?

We sturen regelmatig een nieuwsbrief met actuele ontwikkelingen en aanbiedingen die voor jou als huiseigenaar interessant zijn.

Je hebt je succesvol ingeschreven!