Hoe zit het nou met die warmtepomp? Hoe groot is deze, maakt hij geluid en wat is het verschil met een zonneboiler?

/Hoe zit het nou met die warmtepomp? Hoe groot is deze, maakt hij geluid en wat is het verschil met een zonneboiler?

Hoe zit het nou met die warmtepomp? Hoe groot is deze, maakt hij geluid en wat is het verschil met een zonneboiler?

Allereerst bestaat een warmtepomp uit 2 delen. Het binnendeel van een warmtepomp is een compressor die draait op stroom (zoals een vriezer). Het buitendeel van de warmtepomp onttrekt warmte uit de buitenlucht of uit water. Beide warmtepompsystemen hebben veel elektriciteit nodig. Daarom is het zelf opwekken van stroom daarbij een goede keuze. Een binnendeel van de warmtepomp is ongeveer zo groot als een koel-vries-combinatie en maakt niet veel geluid. Het buitendeel kan een draaiend deel hebben, en dat maakt altijd geluid, de een meer dan de ander. Een geluidloze optie is warmte uit een T-paneel, een paneel dat warmte uit de buitenlucht haalt middels convectie. Er bestaan panelen die zowel stroom opwekken als warm water genereren. Dit noemen we PV-T panelen.

Het verschil met een zonneboiler is dat een zonneboiler alleen warm water genereert. Beiden maken gebruik van een buffervat om het warme water in op te slaan. Om alle technische installaties te bekijken, kun je een afspraak maken in de showroom.

By |2018-09-21T15:23:05+02:00september 21st, 2018|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Huizenaanpak - Comfortabel wonen met een lager energieverbruik

Op de hoogte blijven...?

We sturen regelmatig een nieuwsbrief met actuele ontwikkelingen en aanbiedingen die voor jou als huiseigenaar interessant zijn.

Je hebt je succesvol ingeschreven!