Workshop: Wat is energie en hoe maak je het?

//Workshop: Wat is energie en hoe maak je het?
Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Energie, in de vorm van warmte en elektriciteit, is een lastig begrip. Op speelse wijze geeft Evert Sjoerdsma er handen en voeten aan. Wij betalen de energieleverancier voor de geleverde elektriciteit, uitgedrukt in kilowatt-uur (kWh), en in kubieke meters aardgas. Hoe verhouden die begrippen zich tot elkaar? Wat kun je allemaal doen met een kilowatt-uur? Hoeveel energie vragen zaken als reizen per auto, fiets, trein en vliegtuig? Kun je je huis optillen met een kilowatt-uur? Hoe lang loopt een koekoeksklok op een kWh? Deze en dergelijke vragen komen in de workshop aan bod. Daarnaast worden er interessante proefjes gedaan met “warm ijs” en worden ogenschijnlijk onmogelijke zaken gedemonstreerd zoals tegen de wind in rijden met een door wind aangedreven karretje.

Spreker(s)

Moderator

Evert Sjoerdsma

Kosten

Entree €5,- euro (ABC-vrienden €3,- euro) incl. bezoek expositie IN HAARLEM STAAT EEN HUIS.
Voor de lezingen hoeft u zich niet aan te melden. Voor de workshops wel, stuur daarvoor een mail naar management@architectuurhaarlem.nl

Tijden

Start workshop: 16:00.

Huizenaanpak - Comfortabel wonen met een lager energieverbruik

Op de hoogte blijven...?

We sturen regelmatig een nieuwsbrief met actuele ontwikkelingen en aanbiedingen die voor jou als huiseigenaar interessant zijn.

Je hebt je succesvol ingeschreven!