Uitnodiging verdieping verduurzaming VvE’s Haarlem

//Uitnodiging verdieping verduurzaming VvE’s Haarlem
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Loopt u vast in het financieringsvraagstuk omtrent het verduurzamingstraject van uw VvE? Bent u benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen die Nul op de Meter voor VvE’s mogelijk maken? Of vraagt u zich af hoe u bewoners, bestuurders en beheerders mee kunt nemen in de besluitvorming? Kom dan naar onze verdiepende VvE bijeenkomst op maandag 17 december. Daar gaan we met elkaar in gesprek over de knelpunten en de mogelijkheden.

VvE’s die al van start zijn gegaan

Momenteel zijn er tal van subsidies, regelingen en ontwikkelingen die maken dat de tijd nog nooit zo rijp was voor VvE’s om met verduurzaming aan de slag te gaan. Daar bent u zich van bewust, want u bent al van start gegaan. Maar de praktijk leert: het is niet eenvoudig. Haarlemse VvE’s die al eerder een informatiebijeenkomst hebben bijgewoond, een energiemaatwerkadvies hebben ontvangen of nu de eerste stappen zetten met duurzame maatregelen en vastlopen in het proces, zijn dan ook van harte uitgenodigd.

Innovatie, financiering en praktijkvoorbeelden

Graag gaan wij met u in gesprek om te kijken hoe we bij het verduurzamingstraject kunnen ondersteunen. Het Duurzaam Energieloket brengt in samenwerking met de Huizenaanpak, experts bijeen en verzorgt presentaties over de nieuwste ontwikkelingen en innovaties, financiering en presenteert het praktijkvoorbeeld: VvE de Koch. Aansluitend is er een discussieronde en een verzorgde lunch.

Aanmelden

Graag ondersteunen wij in het proces van de verduurzaming van uw VvE in de gemeente Haarlem. Meld u gratis aan vóór 12 december via www.duurzaamenergieloket.nl/nieuws/verdiepingssessie-haarlemse-vves-17-december onder vermelding van uw naam, VvE en adres. U bent van harte welkom op maandag 17 december van 10:30 tot 13:30 in het Seinwezen, Kinderhuissingel 1H, 2013 AS te Haarlem.

Programma

10:15 uur | Inloop met koffie en thee

10:30 uur | Welkom – Isabelle Sternheim – Duurzaam Energieloket

Isabelle begeleid VvE’s naar de beste duurzame oplossing. Dit doet ze samen met de bewoners, bestuurders en beheerders middels een uitgebreid netwerk waarin ze al jarenlang actief is.

11:00 uur | Praktijkvoorbeeld – verduurzaming VvE de Koch

“Een lastenverhoging van ongeveer 20 euro; we krijgen daar wooncomfort, lagere energiekosten en vanwege de verbeterde uitstraling, een waardestijging voor terug”.

Voorzitter René Reeuwijk en Gerard Kooij van Univeste nemen u graag mee in het verduurzamingsproject van VvE de Koch en vertellen hoe zij knelpunten hebben aangepakt en opgelost.

11:30 uur | Innovaties – Henk Seinen – Seinenergie

De Energietransitie is in volle gang. Op het gebied van verduurzaming zijn er tal van innovaties. Henk Seinen van Seinenergie vertelt u over de nieuwste ontwikkelingen die Nul op de Meter voor VvE’s mogelijk maken. Henk Seinen is al 30 jaar actief in de verduurzaamde woningbouw en thuis in innovatieve maatwerk oplossingen van Energy Walls) tot nieuwe LTV-convectoren; passend bij het gebouw, de bewoners en de wensen.

12:00 uur | Financiering – Fiona Hamberg – SVN

De VvE Energiebespaarlening maakt het voor VvE’s mogelijk om de benodigde financiering te realiseren voor hun duurzaamheidsplannen. In 2019 zullen de voorwaarden wijzigen waardoor het voor VvE’s nog aantrekkelijker wordt om er gebruik van te maken. Fiona Hamberg van SVN vertelt u hier graag meer over.

12:30 uur | Interactieve discussieronde en vervolgstappen

Waar loopt u tegen aan, wat zijn de knelpunten, waar heeft u hulp nodig, wat zijn uw vragen? In deze interactieve sessie worden de geleerde lessen en ervaringen gedeeld, waar VvE’s hun voordeel mee kunnen doen.

13:00 uur | Afsluitende lunch


Foto: ‘De Koch’ voorbeeld voor duurzaam Haarlem | Marisa Beretta

Huizenaanpak - Comfortabel wonen met een lager energieverbruik

Op de hoogte blijven...?

We sturen regelmatig een nieuwsbrief met actuele ontwikkelingen en aanbiedingen die voor jou als huiseigenaar interessant zijn.

Je hebt je succesvol ingeschreven!