Tentoonstelling over Haarlem gasvrij in Bibliotheek Haarlem Noord

//Tentoonstelling over Haarlem gasvrij in Bibliotheek Haarlem Noord
Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

De expositie “In Haarlem staat een Huis” krijgt een vervolg. Deze expositie was van 12 april t/m 2 juli 2018 te zien in het Architectuurcentrum (ABC) en van 6 oktober t/m 31 januari in het Kweekcafé in Haarlem. Nu verplaatst de expositie naar de Bibliotheek in Haarlem Noord. In deze expositie staat de ‘transitie naar duurzaamheid’ centraal. Wat staat ons te wachten wanneer we ‘Los van het aardgas’ gaan? Wat betekent dat voor ons huis? Welke invloed heeft dat op de architectuur? Hoe gaan we straks bestaande (monumentale) en nieuwe woningen verwarmen en hoe krijgen we heet water? Maar ook: wat kunnen wij zelf als particulier eigenaar of huurder doen?

Voorbeeldwoningen

De Haarlemmers in de expositie gingen zelf aan de slag. Zij wonen al steeds gasvrijer of wonen zelfs al aardgasvrij. Bekijk de voorbeeldwoningen en kom meer te weten over koken op inductie, de werking van een warmtepomp of zonnepanelen. Je kunt de expositie ‘Gasvrij wonen in Haarlem’ bekijken van 1 februari tot en met 30 april 2019 tijdens openingsuren van de Bibliotheek Haarlem Noord.

Achtergrond expositie

In 2050 is aardgas niet meer beschikbaar om woningen en gebouwen te verwarmen. Haarlem wil zelfs al in 2040 van het aardgas af! Dat lijkt ver weg, maar het is dichterbij dan je denkt. We moeten op zoek naar nieuwe manieren om onze huizen te verwarmen, te koken en te douchen. De overgang naar aardgasvrij wonen leidt tot veranderingen in huis. De gemeente helpt in het zoeken naar de juiste oplossing per wijk en betrekt bewoners bij keuzes. De gemeente werkt samen met partners in de stad. Kennemer Energie zorgt voor collectieve zonnedaken. De Stichting Huizenaanpak maakt het Haarlemmers eenvoudiger hun huis te verduurzamen. Gezamenlijk hebben zij invulling gegeven aan de expositie en ervoor gezorgd dat deze een vervolg heeft gekregen.

Pop-Up woningcheck

Op 15 februari – tijdens Warme Truiendag – is de pop-up woningcheck van de Huizenaanpak aanwezig in de bibliotheek Haarlem Noord. Gratis advies op locatie waarmee je het comfort in huis verbetert en bespaart op de energierekening. Dat is dus meer comfort en minder kosten. Bovendien is investeren in energiebesparende maatregelen een leuk spaarpotje voor later. Meld je snel aan voor de woningcheck. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsten beschikbaar.

Aanmelden voor de pop-up woningcheck

Huizenaanpak - Comfortabel wonen met een lager energieverbruik

Op de hoogte blijven...?

We sturen regelmatig een nieuwsbrief met actuele ontwikkelingen en aanbiedingen die voor jou als huiseigenaar interessant zijn.

Je hebt je succesvol ingeschreven!