Open Monumentendag op 8 en 9 september

//Open Monumentendag op 8 en 9 september
Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

In het weekend van 8 en 9 september 2018 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar u normaal niet zo snel komt en deel te nemen aan de vele activiteiten die georganiseerd worden. Het thema is dit jaar ‘In Europa’. Met dit thema sluit Open Monumentendag aan bij het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed.

Welke monumenten zijn er te bezichtigen?

Het ABC Architectuurcentrum
Het ABC Architectuurcentrum opent op beide dagen de deuren. In het ABC Architectuurcentrum worden diverse aspecten op het gebied van architectuur, stedenbouw, landschap, interieur, fotografie, beeldende kunst en tuinarchitectuur belicht.
www.architectuurhaarlem.nl

9x Haarlems
Wat drijft een negental Haarlemse architecten die een collegiale en vriendschappelijk band hebben, te doen wat ze doen? Hoe geven zij individueel en als bureau invulling aan hun vak en dagelijkse ontwerppraktijk? En wat is daarbij de betekenis van hun informele samenwerking? Voor het project 9x HAARLEMS presenteren negen architecten zich in het ABC.
Bekijk dit evenement

Molen Schoterveenpolder
Ook de molen in de Schoterveenpolder is open voor publiek. De naastgelegen molenaarswoning wordt aardgasvrij en energieneutraal gerenoveerd.

Het Seinwezen
Het Seinwezen opent (alleen op zaterdag van 10:00-14:00!!) – verduurzaamd erfgoed aan het spoor – de deuren en presenteert enthousiast de architectonische uitdagingen, slimme ventilatietoepassingen en het eerste collectieve zonnestroomdak van Noord-Holland. Klauter mee naar boven. Kom naar de Open Monumentendag!

Zoek een monument

Benieuwd naar wat er nog meer open is? Bezoek de website www.openmonumentendag.nl/zoek.

Huizenaanpak - Comfortabel wonen met een lager energieverbruik

Op de hoogte blijven...?

We sturen regelmatig een nieuwsbrief met actuele ontwikkelingen en aanbiedingen die voor jou als huiseigenaar interessant zijn.

Je hebt je succesvol ingeschreven!