Molenaarswoning open tijdens Molendag zaterdag 12 mei

//Molenaarswoning open tijdens Molendag zaterdag 12 mei
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Tijdens de Nationale Molendagen is niet alleen het Rijksmonument geopend voor publiek. Ook de molenaarswoning, een historisch pand dat volledig aardgasvrij wordt gerenoveerd, is te bezichtigen.

Dit Haarlemse Molenhuisje wordt een van de eerste woningen die aardgasvrij wordt gerenoveerd door vakmensen aangesloten bij Stichting de Huizenaanpak. De woning in de Schoterveenpolder is eigendom van de gemeente Haarlem en heeft de afgelopen drie jaar leeggestaan. De molen wordt goed onderhouden door de Molenaars Vereniging en nu is ook de woning toe aan een flinke opknapbeurt; renovatie én verduurzaming. Tijdens de molendag op zaterdag 12 mei zijn de duurzaamheidsmaatregelen in de molenaarswoning te bewonderen.

Technische Maatregelen

In maart 2018 zijn de sloopwerkzaamheden van de houten bijgebouwen van start gegaan. Het huis wordt in de oorspronkelijke staat gerenoveerd en muren en daken worden van binnen uit geïsoleerd. De kruipruimte wordt voorzien van ventilatie en er wordt hoogwaardige vloerisolatie aangebracht. Op diverse plekken zijn ventilatieroosters aanwezig maar waar nodig worden er extra ingeboord. De bestaande kozijnen worden zoveel mogelijk gehandhaafd en waar nodig hersteld en van nieuwe schuiframen of beglazing voorzien. In het Huisje wordt een zogenoemd doos in doos constructie geplaatst met een hoge RC waarde. DRZM, partner bij Stichting de Huizenaanpak, is de uitvoerende aannemer. De verwachting is dat de werkzaamheden eind juli 2018 zijn afgerond.

Resultaat / Labelstap

De woning wordt volledig all-electric. Dit betekent dat de woning alleen gebruik maakt van elektriciteit. De warmtevoorziening wordt geregeld door een duurzame warmtepomp. Er gaat gekookt worden op inductie en er wordt voor 8.000 KwH aan zonnepanelen geplaatst. Dit gebeurt via de postcoderoos op een externe locatie.

Aanmelden

Uw naam *

Uw e-mail *

Velden met een* zijn verplicht.

Huizenaanpak - Comfortabel wonen met een lager energieverbruik

Op de hoogte blijven...?

We sturen regelmatig een nieuwsbrief met actuele ontwikkelingen en aanbiedingen die voor jou als huiseigenaar interessant zijn.

Je hebt je succesvol ingeschreven!