Expositie In Haarlem staat een Huis naar Kweekcafé

//Expositie In Haarlem staat een Huis naar Kweekcafé
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

De expositie “In Haarlem staat een Huis” krijgt een vervolg. Deze expositie was van 12 april t/m 2 juli 2018 te zien in het Architectuurcentrum (ABC) Haarlem. Nu verplaatst deze zich naar het Kweekcafé in de Haarlemmer Kweektuinen. In deze expositie staat de ‘transitie naar duurzaamheid’ centraal. Wat staat ons te wachten wanneer we ‘Los van het aardgas’ gaan? Wat betekent dat voor ons huis? Welke invloed heeft dat op de architectuur? Hoe gaan we straks bestaande (monumentale) en nieuwe woningen verwarmen en hoe krijgen we heet water? Maar ook: wat kunnen wij zelf als particulier eigenaar of huurder doen?

Voorbeeldwoningen

De Haarlemmers in de expositie gingen zelf aan de slag. Zij wonen al steeds gasvrijer of wonen zelfs al aardgasvrij. Bekijk de voorbeeldwoningen en kom meer te weten over koken op inductie, de werking van een warmtepomp of zonnepanelen. De expositie is vanaf Mugfest – hét duurzaamheidsfestival – op zaterdag 6 en zondag 7 oktober te bekijken. Tijdens dit evenement is de Huizenaanpak aanwezig om te vertellen over de voorbeeldwoningen en advies te geven over wat u zelf met uw huis kunt doen. Hier kunt u zich voor aanmelden.

Achtergrond expositie

In 2050 is aardgas niet meer beschikbaar om woningen en gebouwen te verwarmen. Haarlem wil zelfs al in 2040 van het aardgas af! Dat lijkt ver weg, maar het is dichterbij dan je denkt. We moeten op zoek naar nieuwe manieren om onze huizen te verwarmen, te koken en te douchen. De overgang naar aardgasvrij wonen leidt tot veranderingen in huis. De gemeente helpt in het zoeken naar de juiste oplossing per wijk en betrekt bewoners bij keuzes. De gemeente werkt samen met partners in de stad. Kennemer Energie zorgt voor collectieve zonnedaken. De Stichting Huizenaanpak maakt het Haarlemmers eenvoudiger hun huis te verduurzamen. Gezamenlijk hebben zij invulling gegeven aan de expositie en ervoor gezorgd dat deze een vervolg heeft gekregen.

Huizenaanpak - Comfortabel wonen met een lager energieverbruik

Op de hoogte blijven...?

We sturen regelmatig een nieuwsbrief met actuele ontwikkelingen en aanbiedingen die voor jou als huiseigenaar interessant zijn.

Je hebt je succesvol ingeschreven!