Expositie ‘Gasvrij wonen in Haarlem’ in Schalkwijk

//Expositie ‘Gasvrij wonen in Haarlem’ in Schalkwijk
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Vanaf 8 mei kun je in de Bibliotheek Schalkwijk de tentoonstelling ‘Gasvrij wonen in Haarlem’ bezoeken. De Haarlemmers in de expositie gingen zelf aan de slag. Zij gebruiken al steeds minder aardgas in hun huis of wonen zelfs al helemaal gasvrij. Bekijk de voorbeeldwoningen en kom meer te weten over mogelijke aanpassingen, zoals koken op inductie, de werking van een warmtepomp of zonnepanelen. Ook is er informatie over de duurzaamheidslening van de gemeente.

Gasvrij wonen in Haarlem

In 2050 is aardgas niet meer beschikbaar om woningen en gebouwen te verwarmen. Haarlem wil zelfs al in 2040 van het aardgas af! Dat lijkt ver weg, maar het is dichterbij dan je denkt. Hoe gasvrij ben jij al? Vanaf 6 mei kun je in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk de tentoonstelling ‘Gasvrij wonen in Haarlem’ bezoeken. Ontdek wat jij kunt doen om jouw huis klaar te maken voor aardgasvrij wonen. Laat je inspireren door mensen die je voor zijn gegaan.

Voorbeeldwoningen

We gaan op zoek naar nieuwe manieren om onze huizen te verwarmen, te koken en te douchen. De overgang naar aardgasvrij wonen leidt tot veranderingen in huis. De Haarlemmers in deze tentoonstelling gingen zelf aan de slag. Zij wonen al steeds gasvrijer of wonen zelfs al aardgasvrij. Bekijk de voorbeeldwoningen en kom meer te weten over koken op inductie, de werking van een warmtepomp of zonnepanelen. Ook is er informatie over de duurzaamheidslening van de gemeente.

Pop-up woningcheck op woensdag 5 juni

Woensdag 5 juni – tijdens Wereld Milieu Dag – is de pop-up woningcheck van de Huizenaanpak aanwezig in de bibliotheek Haarlem Schalkwijk. Neem je energierekening mee en krijgt gratis advies waarmee je het comfort verbetert en bespaart op de energierekening. Meld je aan voor de woningcheck. Er is een beperkt aantal plaatsten beschikbaar.

Naam *

E-mail *

Rondreizende tentoonstelling

Deze rondreizende tentoonstelling startte in 2018 in het ABC Architectuurcentrum en hing daarna in het Kweekcafé in de Haarlemmer Kweektuin. In 2019 reist de tentoonstelling langs de vestigingen van de bibliotheek. Door een samenwerking tussen de Huizenaanpak, de gemeente Haarlem, Kennemer Energie en het ABC kwam deze tentoonstelling tot stand.

Openingstijden

Je kunt de tentoonstelling ‘Gasvrij wonen in Haarlem’ bekijken van 6 mei tot 7 september 2019 tijdens openingsuren van de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk. Kijk voor meer informatie over gasvrij wonen op www.haarlem.nl/gasvrijer.

 

 

Huizenaanpak - Comfortabel wonen met een lager energieverbruik

Op de hoogte blijven...?

We sturen regelmatig een nieuwsbrief met actuele ontwikkelingen en aanbiedingen die voor jou als huiseigenaar interessant zijn.

Je hebt je succesvol ingeschreven!