Lezing: Corporatie als duurzame opdrachtgever?

//Lezing: Corporatie als duurzame opdrachtgever?
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Voor een particulier begint wonen met een idee of een visie over hoe je zou kunnen en willen wonen. In 2017 waren er in Nederland ca. 2.2 miljoen sociale huurwoningen van de corporaties en ca. 1 miljoen overige huurwoningen van de totale woningvoorraad van 7.7 miljoen wooneenheden. Er valt een grote energiewinst te behalen door deze bestaande woningvoorraad te verduurzamen door deze van het gas af te koppelen en te voorzien van alternatieve energiebronnen.

De corporatie als opdrachtgever kan dat uiteraard niet alleen en heeft daar andere parijen bij nodig zoals architecten, installateurs en uiteraard de aannemers. Nog niet alle partijen zijn voorbereid op deze nieuwe procesgang naar andere vormen van energievoorziening. De innovatie op dat vlak schrijdt gelukkig voort. Echter de eerste impuls dient gegeven te worden door de opdrachtgever, de corporatie wat betreft de sociale huursector. Heeft deze een visie over deze ontwikkelingen of doen zij het zoals zij het al heel lang doen en hoe wordt de rol vertolkt als het gaat om het begrip “Duurzame opdrachtgever”?

Kortom een interessante discussie over hoe o.a. een proces van ideevorming, ontwikkelen, bouwen en opleveren en in gebruik nemen / bewonen zich ontpopt tussen diverse deelnemers aan dit proces.

Spreker(s)

  • Dennis Hooft, Projectmanager | Pre Wonen
  • Rob van Baalen, Architect | Brandjes van Baalen Architecten
  • George Polman, Architect / directeur van AG Architecten

Moderator

Gabriel Verheggen, directeur Architectuurcentrum Haarlem

Kosten

Entree €5,- euro (ABC-vrienden €3,- euro) incl. bezoek expositie IN HAARLEM STAAT EEN HUIS.
Voor de lezingen hoeft u zich niet aan te melden. Voor de workshops wel, stuur daarvoor een mail naar management@architectuurhaarlem.nl

Tijden

Inloop vanaf 19:30, start programma om 20:00.

Huizenaanpak - Comfortabel wonen met een lager energieverbruik

Op de hoogte blijven...?

We sturen regelmatig een nieuwsbrief met actuele ontwikkelingen en aanbiedingen die voor jou als huiseigenaar interessant zijn.

Je hebt je succesvol ingeschreven!