9x HAARLEMS Haarlemse architecten presenteren (net)werk

//9x HAARLEMS Haarlemse architecten presenteren (net)werk
Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Wat drijft een negental Haarlemse architecten die een collegiale en vriendschappelijk band hebben, te doen wat ze doen? Hoe geven zij individueel en als bureau invulling aan hun vak en dagelijkse ontwerppraktijk? En wat is daarbij de betekenis van hun informele samenwerking? Voor het project 9x HAARLEMS presenteren negen architecten zich in het ABC.

Twee van de negen architecten zijn aangesloten bij de Huizenaanpak; Peter Rutten en Elsie de Bruyn. Op de expositie toont Peter o.a. een verbouwing, restoratie en verduurzaming van het monument Villa Duinzicht.

Arjan, Elsie, Hans, Remko, Peter, Rick, Ward, Werner en Wouter delen in de eerste plaats met elkaar dat ze zijn opgeleid als architect én woonachtig zijn in Haarlem. Daarbij treffen zij elkaar regelmatig in wisselende samenstellingen. Zij ontmoeten elkaar als zelfstandig werkende professionals om kennis te delen, samen te werken, projecten te bespreken én – niet onbelangrijk – voor de gezelligheid. Voor het project ‘9x HAARLEMS’ verwoorden en tonen de negen wat hen afzonderlijk beweegt, hoe zij denken over het architectenvak maar ook aan welke projecten zij werken en hebben gerealiseerd.

Naast de presentatie van deze relatief jonge bureaus is er aandacht voor hun onderlinge netwerk. Tijdens een discussiebijeenkomst in het ABC in september gaan zij in op de betekenis hiervan en wat het netwerk inhoudt. Daarbij gaan zij in gesprek over wat er nu in Haarlem speelt, wat er gaat spelen en hoe ze daar individueel of gezamenlijk mee omgaan. Als bijprogramma organiseren enkele deelnemende architecten – eveneens in september – een fietstocht langs door hen gerealiseerde projecten in Haarlem en omgeving.

De expositie 9x HAARLEMS wordt op zondagmiddag 8 juli om 16.00 uur geopend met een feestelijke borrel! De expositie is in het ABC te zien van 8 juli tot en met 1 oktober.

De negen architecten vertegenwoordigen de volgende bureaus:
– Arjan Luiten: BETACITY
– Elsie de Bruyn: e.d.b.a. – elsie de bruyn architectuur
– Hans van Eeden en Remko van Heummen: her architecten
– Peter Rutten: pr architectenburo
– Rick Thani: jochemsenthani AR
– Ward Margry: DRAW Architecten
– Werner Kamp: architectenbureau werner kamp
– Wouter Kabbes: studio kabbes

Foto: Justa van Bergen (Just Justa)

Huizenaanpak - Comfortabel wonen met een lager energieverbruik

Op de hoogte blijven...?

We sturen regelmatig een nieuwsbrief met actuele ontwikkelingen en aanbiedingen die voor jou als huiseigenaar interessant zijn.

Je hebt je succesvol ingeschreven!