Loading...
Buurtonderhoudsplan2019-11-11T09:47:22+01:00

Bespaar ook op onderhoud en energie,
doe mee met het buurtonderhoudsplan!

0 Huiseigenaren
uit het Garenkokerskwartier doen al mee!
 • Combineer periodiek onderhoud met energiebesparende maatregelen

 • Bespaar op onderhoud van je huis

 • Geniet van meer wooncomfort

 • Ontzorgt en gedegen advies

Een platform van vakmensen en specialisten - meer rendement en minder energiekosten

Het buurtonderhoudsplan

Het buurtonderhoudsplan bestaat uit een vragenlijst en daaruit ‘rolt’ een meerjarenplan voor jouw huis, gebaseerd op vergelijkbare woningen in de buurt. Het is een op maat gemaakt advies. De basis voor een substantiële verduurzaming van je woning.  Het doel is om onderhoudswerk en energiebesparende ingrepen zoveel mogelijk gezamenlijk te doen; de krachten te bundelen.

 • Overzicht over te verwachten kosten; mogelijkheid om voor grote uitgaven op tijd te sparen
 • Coöperatie organiseert periodiek acties op basis van aantal werkzaamheden
 • Deelnemers kunnen per keer besluiten of ze mee willen doen of niet
 • Collectieve aanbesteding als bij een “vereniging van opdrachtgevers”
 • Buurtconciërge voor kleine (onderhouds)werkzaamheden

Neem energiebesparende maatregelen

Onderhoud aan je eigen woning kost zo’n € 300,- per maand (bron: Vereniging Eigen Huis). Da’s best veel geld. Maar met het buurtonderhoudsplan krijg je inzichtelijk welk onderhoud je voor de komende jaren aan je woning hebt, wat dat globaal kost en hoe je aan lokale bedrijven komt die deze klussen voor je doen. Wel zo handig, want dan weet je waar je aan toe bent. Zo sla je als eigenaar een dubbele slag: je haalt meer rendement uit de investering in je woning en jij hebt een comfortabeler huis.

Een energiezuinige woning heeft veel voordelen. De waarde van je woning gaat omhoog, de maandelijkse energiekosten (woonlasten) omlaag en bij grotere aanpassingen kun je een herziening van het energielabel aanvragen. Bij de verkoop van je huis komt dat goed van pas!

De Huizenaanpak

De Huizenaanpak is een platform van vakmensen en specialisten in de regio IJmond & Zuid-Kennemerland met een hart voor duurzaamheid. Samen met de buurtcoöperatie helpen we particuliere woningeigenaren in een wijk hun geld en hun woning op de lange termijn te laten renderen. Hoe? We helpen met het plan, de uitvoering en de eventuele financiering. Zo leveren we slim maatwerk, bijvoorbeeld dankzij het buurtonderhoudsplan. Het resultaat? Een energiezuinige, comfortabele woning die kosten bespaart en een hoger rendement oplevert.

Het Garenkokerskwartier ligt aan de rand van het centrum en telt ruim 1500 woningen. De wijk heeft een goede sociale samenhang en een sterke buurtcoöperatie met ruim 200 leden.

De Huizenaanpak en de Buurtcoöperatie Duurzaam Garenkokerskwartier hebben de handen ineen geslagen om onderhoud en verduurzaming met de buurt aan te pakken. De Huizenaanpak en de Buurtcoöperatie werken samen met de gemeente Haarlem om de doelstellingen: klimaatneutraal in 2030 en aardgasvrij in 2040, te behalen.

De Buurtcoöperatie Duurzaam Garenkokerskwartier onderneemt dan ook actie door gezamenlijk onderhoud aan de woningen te laten uitvoeren. Door op duurzame wijze bijvoorbeeld schilderwerk, (vloer)isolatie en het oplossen van vochtproblemen gebundeld te laten uitvoeren, neemt het wooncomfort toe en het energiegebruik af. Deze aanpak draagt ook bij aan de doelstelling ‘Haarlem energieneutraal in 2030’.

Door je gegevens online in te vullen en deze te delen met de Buurtcoöperatie Duurzaam Garenkokerskwartier, ga je ermee akkoord dat deze gegevens gebruikt en opgeslagen worden om een persoonlijke meerjarenonderhoudsplan te maken.

De buurtcooperatie gaat zorgvuldig om met deze gegevens en belooft dat:

 • de gegevens uitsluitend voor het opstellen en uitvoeren van het buurtonderhoudsplan gebruikt zullen worden;
 • de persoonsgegevens nooit zullen delen met derden (bijvoorbeeld bedrijven) zonder dat daar aanvullende toestemming voor is gegeven;
 • als de gegevens uit het buurtonderhoudsplan met derden worden gedeeld, deze gegevens nooit tot persoonsgegevens terug te herleiden zijn.

“Met het buurtonderhoudsplan wordt besparen makkelijker.”

Andries Tieleman, Pieter Kiesstraat 16

“Het is lastig om deskundige specialisten te vinden. Dat wordt ons nu uit handen genomen.”

Marianne en Arie de Zeeuw, Johan van Vlietstraat 94

“Wij hebben de vragenlijst ingevuld en dankzij het stappenplan zijn wij nu bezig om ons huis aan te passen.”

Leo de Kok, Duvenvoordestraat 66

Doe nu mee met het buurtonderhoudsplan in het Garenkokerskwartier

Ik doe mee
Ik doe mee

Woon je in een andere buurt en wil je graag aan de slag met energiebesparende maatregelen, neem dan contact op met de Huizenaanpak.

De Huizenaanpak is actief in de regio’s IJmond en Zuid-Kennemerland

Het werkgebied van de Huizenaanpak bestaat uit de regio IJmond met daarbinnen: Gemeente Beverwijk, Wijk aan Zee, Gemeente Heemskerk, Gemeente Velsen, Driehuis, IJmuiden, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Velsen-Noord, Velsen-Zuid, Velserbroek, Oud-Velsen en Gemeente Uitgeest en de regio Zuid-Kennemerland met daarbinnen: Gemeente Bloemendaal, Aerdenhout, Bennebroek, Bentveld (gedeeltelijk), Bloemendaal aan Zee, Overveen, Vogelenzang, Gemeente Haarlem, Spaarndam, Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Halfweg, Penningsveer, Gemeente Heemstede en Gemeente Zandvoort.

Gemeente Haarlem
Gemeente Beverwijk
Gemeente Bloemendaal
Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude
Gemeente Heemskerk
Gemeente Heemstede
Gemeente Uitgeest
Gemeente Velsen
Gemeente Zandvoort
Huizenaanpak - Comfortabel wonen met een lager energieverbruik

Op de hoogte blijven...?

We sturen regelmatig een nieuwsbrief met actuele ontwikkelingen en aanbiedingen die voor jou als huiseigenaar interessant zijn.

Je hebt je succesvol ingeschreven!