Loading...
Buurtonderhoudsplan2019-01-11T14:51:24+00:00

Bespaar ook op onderhoud en energie,
doe mee met het buurtonderhoudsplan!

0 Huiseigenaren
uit het Garenkokerskwartier doen al mee!
 • Ontvang tot 1 oktober een gratis
  onderhoudsplan (t.w.v. € 150,-)

 • Profiteer van collectieve acties

 • Ontvang de beste offerte zonder gedoe

 • Maak je woning toekomstbestendig

 • Krijg bij uitgevoerde energiebesparende
  maatregelen het energielabel (t.w.v. € 35,-) cadeau

Het buurtonderhoudsplan

Het buurtonderhoudsplan bestaat uit een vragenlijst en daaruit ‘rolt’ een meerjarenplan voor jouw huis, gebaseerd op vergelijkbare woningen in de buurt. Het is een op maat gemaakt advies. De basis voor een substantiële verduurzaming van je woning.

Voor deelname aan het buurtonderhoudsplan is lidmaatschap van de buurtcoöperatie nodig. Dit lidmaatschap is € 15,- per jaar en wordt nu 1 jaar gratis aangeboden door de gemeente Haarlem.

Waarom zou je meedoen?

Onderhoud aan je eigen woning kost zo’n € 300,- per maand (bron: Vereniging Eigen Huis). Da’s best veel geld. Maar met het buurtonderhoudsplan krijg je inzichtelijk welk onderhoud je voor de komende jaren aan je woning hebt, wat dat globaal kost en hoe je aan lokale bedrijven komt die deze klussen voor je doen. Wel zo handig, want dan weet je waar je aan toe bent. Zo sla je als eigenaar een dubbele slag: je haalt meer rendement uit de investering in je woning en jij hebt een comfortabeler huis.

Hoe werkt het?

Het Garenkokerskwartier ligt aan de rand van het centrum en telt ruim 1500 woningen. De wijk heeft een goede sociale samenhang en een sterke buurtcoöperatie met ruim 200 leden.

De Huizenaanpak en de Buurtcoöperatie Duurzaam Garenkokerskwartier hebben de handen ineen geslagen om onderhoud en verduurzaming met de buurt aan te pakken. De Huizenaanpak en de Buurtcoöperatie werken samen met de gemeente Haarlem om de doelstellingen: klimaatneutraal in 2030 en aardgasvrij in 2040, te behalen.

De Buurtcoöperatie Duurzaam Garenkokerskwartier onderneemt dan ook actie door gezamenlijk onderhoud aan de woningen te laten uitvoeren. Door op duurzame wijze schilderwerk, (vloer)isolatie en het oplossen van vochtproblemen gebundeld te laten uitvoeren, neemt het wooncomfort toe en het energiegebruik af. Deze aanpak draagt ook bij aan de doelstelling ‘Haarlem energieneutraal in 2030’.

Door je gegevens online in te vullen en deze te delen met de Buurtcoöperatie Duurzaam Garenkokerskwartier, ga je ermee akkoord dat deze gegevens gebruikt en opgeslagen worden om een persoonlijke meerjarenonderhoudsplan te maken.

De buurtcooperatie gaat zorgvuldig om met deze gegevens en belooft dat:

 • de gegevens uitsluitend voor het opstellen en uitvoeren van het buurtonderhoudsplan gebruikt zullen worden;
 • de persoonsgegevens nooit zullen delen met derden (bijvoorbeeld bedrijven) zonder dat daar aanvullende toestemming voor is gegeven;
 • als de gegevens uit het buurtonderhoudsplan met derden worden gedeeld, deze gegevens nooit tot persoonsgegevens terug te herleiden zijn.

“Met het buurtonderhoudsplan wordt besparen makkelijker.”

Andries Tieleman, Pieter Kiesstraat 16

“Het is lastig om deskundige specialisten te vinden. Dat wordt ons nu uit handen genomen.”

Marianne en Arie de Zeeuw, Johan van Vlietstraat 94

“Wij hebben de vragenlijst ingevuld en dankzij het stappenplan zijn wij nu bezig om ons huis aan te passen.”

Leo de Kok, Duvenvoordestraat 66

Partners

Gemeente Haarlem aangesloten bij de Huizenaanpak
Hubo Haarlem

Doe nu mee met het buurtonderhoudsplan!

Ik doe mee
Ik doe mee

Woon je in een andere buurt en wil je graag aan de slag met energiebesparende maatregelen, neem dan contact op met de Huizenaanpak.