Informatiebijeenkomst Gemeente Heemstede – Aardgasvrij in 2050

//Informatiebijeenkomst Gemeente Heemstede – Aardgasvrij in 2050

Informatiebijeenkomst Gemeente Heemstede – Aardgasvrij in 2050

Heemstede Aardgasvrij in 2050, een bewonersbijeenkomst in Gemeentehuis Heemstede over de energietransitie in Heemstede. Welk beleid komt eraan en wat kun je doen om je huis duurzaam en toekomstbestendig te maken? Wethouder Nicole Mulder (Groen Links), o.a. portefeuille duurzaamheid en milieu (inclusief energietransitie), opende de avond waar 140 bewoners aan deelnamen. Gemeente Heemstede, Duurzaam Bouwloket en HeemSteeds Duurzamer (partner van de Huizenaanpak) verzorgde deze informatieve avond.

Op maandag 15 april organiseerde de gemeente Heemstede samen met een selectie experts een informatiebijeenkomst over de verduurzaming van de bestaande woningen. In 2050 is aardgas niet meer beschikbaar om woningen te verwarmen. De overgang naar aardgasvrij wonen, “de energietransitie” naar duurzame energievoorziening, leidt tot veranderingen in huis. 95 procent van alle woningen gebruikt aardgas voor verwarming, warm water en koken (Bron: Milieu Centraal). De gemeente wil inwoners adviseren over hoe ze in verschillende stappen hun huis van het gas af kunnen maken.

Er waren verschillende experts en partners van Gemeente Heemstede, Duurzaam Bouwloket en HeemSteeds Duurzamer (partner van de Huizenaanpak) met o.a. informatie over het gemeentelijk beleid, bouwkundig en isolatieadvies en financieringsmogelijkheden van een duurzame renovatie.

HeemSteeds Duurzamer (Wonen) – partner van de Huizenaanpak

HeemSteeds Duurzamer Wonen biedt alle benodigde expertise en ervaring die je nodig hebt bij jouw duurzame verbouwing in Heemstede en omstreken. Van A(dvies) tot Z(onnepanelen). Ontdek wat je zelf kunt doen om een duurzaam, energiebesparend en toekomstbestendig huis te realiseren. Voor meer informatie: www.huizenaanpak.nl/woningtype/heemsteeds-duurzamer/

By |2019-04-25T15:17:57+02:00april 25th, 2019|Nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Huizenaanpak - Comfortabel wonen met een lager energieverbruik

Op de hoogte blijven...?

We sturen regelmatig een nieuwsbrief met actuele ontwikkelingen en aanbiedingen die voor jou als huiseigenaar interessant zijn.

Je hebt je succesvol ingeschreven!