Aardgasloze voorbeeldwoning geopend voor publiek!

//Aardgasloze voorbeeldwoning geopend voor publiek!

Aardgasloze voorbeeldwoning geopend voor publiek!

Aardgasvrij en energiezuinig wonen. Hoe ziet dat er nou eigenlijk uit? Geïnteresseerden kunnen vanaf nu de voorbeeldwoning bezoeken voor vragen en advies. De bewoonster deelt graag haar woonervaringen en de adviseur van de Huizenaanpak laat je zien hoe het er in de praktijk uitziet. De woning is twee keer per maand geopend en op afspraak te bezoeken. Een bezoek is interessant voor huiseigenaren in de regio IJmond en Zuid-Kennemerland die energiebesparende maatregelen willen nemen.

Aardgasvrije renovatie

De voorbeeldwoning van Stichting Huizenaanpak, aan de Schoterveenpolder in Haarlem, is volledig van het aardgas af. De woning – ook wel het molenhuisje genoemd – is geheel duurzaam gerenoveerd: het is o.a. volledig geïsoleerd (vloer, dak, muur, HR++-glas), heeft een ventilatiesysteem, warmtepomp en lage temperatuurverwarming. Het is een gemeentelijk monument en daarom is het dak niet geschikt voor eigen zonnepanelen. Via een nabijgelegen collectief zonnestroom dak wordt daarom de benodigde elektriciteit opgewekt.

Stichting Huizenaanpak

De gemeente Haarlem is eigenaar van deze woning en gaf de stichting de opdracht om de woning aardgasvrij te maken. De Huizenaanpak is een samenwerkingsverband van lokale vakmensen en helpt particuliere woningeigenaren om hun huis energiezuinig te maken, (stapsgewijs) naar aardgasvrij. “Dankzij de Huizenaanpak heb ik moderne technieken in huis met behoud van de sfeer van dit oude huis.” aldus de bewoner.

Plan je bezoek aan de voorbeeldwoning

Ervaar zelf het eindresultaat van een duurzame renovatie en laat je inspireren door deze energiezuinige voorbeeldwoning! Wil je ook weten hoe je toekomstige energiebesparende woning eruit kan komen te zien? Samen in een kleine groep word je rondgeleid door de woning. Deze woning is gratis op afspraak te bezichtigen. Plan jouw bezoek aan de voorbeeldwoning via www.huizenaanpak.nl/contact/plan-je-bezoek-aan-de-voorbeeldwoning of mail naar showroom@huizenaanpak.nl of bel 085-2220420.

Plan je bezoek
By |2019-05-01T11:58:12+02:00april 18th, 2019|Nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Huizenaanpak - Comfortabel wonen met een lager energieverbruik

Op de hoogte blijven...?

We sturen regelmatig een nieuwsbrief met actuele ontwikkelingen en aanbiedingen die voor jou als huiseigenaar interessant zijn.

Je hebt je succesvol ingeschreven!