Subsidie huiseigenaren voor overstap naar gasvrij wonen

//Subsidie huiseigenaren voor overstap naar gasvrij wonen

Subsidie huiseigenaren voor overstap naar gasvrij wonen

In 2050 is aardgas niet meer beschikbaar om woningen en gebouwen te verwarmen. Haarlem wil zelfs al in 2040 van het aardgas af zijn. Om bewoners te ondersteunen in het gasvrij maken van de eigen woning stelt het college subsidie beschikbaar. Met de subsidie ‘Haarlem Aardgasvrij’ kunnen huiseigenaren de kosten betalen voor het afsluiten van de woning van het aardgas. Daarnaast geeft de subsidie nog een maximaal bedrag van 3.000 euro voor maatregelen die zorgen dat je huis volledig gasvrij is.

Huizenbezitters in Haarlem die willen pionieren en hun woning afkoppelen van het aardgas, krijgen vanaf nu financiële hulp van de gemeente. Het gaat om een bedrag van maximaal 3.000 euro. Daarnaast worden ook de kosten vergoed voor het afsluiten van de woning van het gas. Het college trekt 500.000 euro voor deze subsidie uit. De subsidie is bedoeld als stimulans om Haarlemse woningen aardgasvrij te maken.

Duurzaam Haarlem

Haarlem is al jaren actief om een duurzame, groene en schone stad te worden. Wethouder duurzaamheid Robbert Berkhout is blij dat de gemeente met subsidie, maatregelen en informatieloketten bewoners aanmoedigt om gasvrij te wonen. In wijken als Ramplaankwartier, Schalkwijk en het Garenkokerskwartier zijn al voorbereidingen gestart om aardgasvrij te wonen.

Wat houdt de subsidie in?

Haarlemmers kunnen de subsidie Haarlem Aardgasvrij aanvragen voor de kosten van de verbouwing van een woning die nog niet gasvrij is naar een gasvrije woning. Dit kan tot een maximum bedrag van 3.000 euro. Ook de volledige kosten van het verwijderen van de gasaansluiting van de woning door de netbeheerder kan worden betaald met deze subsidie. De subsidie Haarlem Aardgasvrij is aan te vragen sinds 1 maart 2019 via www.haarlem.nl/subsidiegasvrij. Kijk voor meer (landelijke) subsidiemogelijkheden op Haarlem wordt steeds gasvrijer.

Ook aan de slag?

Wil je graag aardgasvrij wonen of ben je al bezig met de verduurzaming van je huis en kun je wel wat hulp gebruiken rondom energie besparen en hoe je meer rendement uit de woning kunt halen? Maak een afspraak in de showroom of neem contact op met de Huizenaanpak voor duurzaam advies. We helpen je graag op weg.

By |2019-03-04T13:07:41+01:00maart 4th, 2019|Nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Huizenaanpak - Comfortabel wonen met een lager energieverbruik

Op de hoogte blijven...?

We sturen regelmatig een nieuwsbrief met actuele ontwikkelingen en aanbiedingen die voor jou als huiseigenaar interessant zijn.

Je hebt je succesvol ingeschreven!