Tentoonstelling over aardgasvrij wonen in de Bibliotheek Haarlem Noord

//Tentoonstelling over aardgasvrij wonen in de Bibliotheek Haarlem Noord

Tentoonstelling over aardgasvrij wonen in de Bibliotheek Haarlem Noord

Hoe aardgasvrij ben jij al?

De vlam moet uit. De aardgasvlam dan… Haarlem wil in 2040 geen aardgas meer gebruiken om woningen en gebouwen te verwarmen. Hoe aardgasvrij ben jij al? Ontdek in de Bibliotheek Haarlem Noord wat jij kunt doen om jouw huis klaar te maken voor aardgasvrij wonen.

Vanaf 1 februari kun je in de Bibliotheek Haarlem Noord de tentoonstelling ‘Gasvrij wonen in Haarlem’ bezoeken. Kom kijken wat andere Haarlemmers al doen om zich voor te bereiden op de energietransitie.

Energiebesparende aanpassingen

De Haarlemmers in de expositie ‘In Haarlem staat een huis – aardgasvrij wonen’ gingen zelf aan de slag. Zij gebruiken al steeds minder aardgas in hun huis of wonen zelfs al helemaal ‘aardgasvrij’. Bekijk de voorbeeldwoningen en kom meer te weten over mogelijke aanpassingen, zoals koken op inductie, de werking van een warmtepomp of zonnepanelen. Ook is er informatie over de duurzaamheidslening van de gemeente.

Opwarming aarde

In 2050 is aardgas niet meer beschikbaar om woningen en gebouwen te verwarmen. Haarlem wil zelfs al in 2040 van het aardgas af! Een stad zonder aardgas is nodig om de opwarming van de aarde te stoppen, zoals regeringen in 2015 in Parijs hebben afgesproken. Het lijkt allemaal ver weg, maar is dichterbij dan je denkt. We moeten dus allemaal op zoek naar nieuwe manieren om onze huizen te verwarmen, te koken en te douchen. Kijk voor meer informatie over aardgasvrij wonen op www.haarlem.nl/gasvrijer.

Expositie

Deze expositie stond in het voorjaar 2018 in het ABC Architectuurcentrum onder de naam ‘In Haarlem staat een huis #1 Energietransitie: los van het aardgas’. Door een samenwerking tussen de Huizenaanpak, de gemeente Haarlem, Kennemer Energie en het ABC is deze tentoonstelling tot stand gekomen.

Je kunt de expositie ‘Gasvrij wonen in Haarlem’ bekijken van 1 februari tot en met 30 april 2019 tijdens openingsuren van de Bibliotheek Haarlem Noord.

Pop-Up woningcheck

Op 15 februari – tijdens Warme Truiendag – is de pop-up woningcheck van de Huizenaanpak aanwezig in de bibliotheek Haarlem Noord. Gratis advies op locatie waarmee je het comfort in huis verbetert en bespaart op de energierekening. Dat is dus meer comfort en minder kosten. Bovendien is investeren in energiebesparende maatregelen een leuk spaarpotje voor later. Meld je snel aan voor de woningcheck. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsten beschikbaar.

Aanmelden voor de pop-up woningcheck

By |2019-06-20T10:12:30+01:00januari 29th, 2019|Nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Huizenaanpak - Comfortabel wonen met een lager energieverbruik

Op de hoogte blijven...?

We sturen regelmatig een nieuwsbrief met actuele ontwikkelingen en aanbiedingen die voor jou als huiseigenaar interessant zijn.

Je hebt je succesvol ingeschreven!