Voorbeeldwoning gasvrij wonen bij Schoterveense molen

//Voorbeeldwoning gasvrij wonen bij Schoterveense molen

Voorbeeldwoning gasvrij wonen bij Schoterveense molen

Op 14 oktober 2018 schreef het Haarlems Weekblad het volgende stuk over de opening van de molenaarswoning.

HAARLEM Bijna alle Haarlemmers verwarmen hun huis nu met aardgas. In 2050 is aardgas niet meer beschikbaar om woningen te verwarmen. Haarlem wil zelfs al in 2040 van het aardgas af! Om Haarlemmers te helpen in het zoeken naar oplossingen voor aardgasvrij wonen, kunnen bewoners vanaf deze week terecht in de voorbeeldwoning bij de Schoterveense molen.

Wethouder duurzaamheid Cora-Yfke Sikkema en wethouder vastgoed Jur Botter hebben de woning deze week feestelijk geopend. De molenaarswoning naast de Schoterveense molen is duurzaam verbouwd. De gemeente is eigenaar van deze woning en gaf de Huizenaanpak de opdracht de woning aardgasvrij te maken. De Huizenaanpak is een samenwerkingsverband van vakmensen die Haarlemmers een aanbod per woningtype bieden. Met o.a. een warmtepomp, ventilatiesysteem, lage temperatuurverwarming en zonnepanelen op het dak van het Nova College is de woning aardgasvrij. Molenaarster Joyce Beneker huurt de woning van de gemeente.

De woning is een voorbeeldwoning van de Huizenaanpak. Haarlemmers die duurzaam willen verbouwen en graag willen kijken hoe dat er uitziet, kunnen op afspraak het molenaarshuisje bezoeken. Wethouder Jur Botter is blij met de opening van de voorbeeldwoning: ,,De gemeente geeft graag het goede voorbeeld in het aardgasvrij maken van Haarlem. Al onze gemeentelijke panden gaan we verduurzamen. Het molenaarshuisje is een voorbeeld hiervan.” Wethouder CoraYfke Sikkema: ,,De woning laat ook de samenwerking zien die we met de Huizenaanpak hebben. Nu kunnen Haarlemmers bij een woning terecht waar allerlei maatregelen zichtbaar zijn zoals ventilatie, warmtepomp en lage temperatuur verwarming. De adviseurs van de Huizenaanpak geven uitleg.”


Dit bericht is overgenomen van de website:
https://haarlemsweekblad.nl/lokaal/voorbeeldwoning-gasvrij-wonen-bij-schoterveense-molen-497562

Foto: Jurriaan Hoefsmit

By |2019-06-20T10:29:03+02:00oktober 14th, 2018|In het nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Huizenaanpak - Comfortabel wonen met een lager energieverbruik

Op de hoogte blijven...?

We sturen regelmatig een nieuwsbrief met actuele ontwikkelingen en aanbiedingen die voor jou als huiseigenaar interessant zijn.

Je hebt je succesvol ingeschreven!