Gefeliciteerd molenaar Joyce en gemeente Haarlem!

//Gefeliciteerd molenaar Joyce en gemeente Haarlem!

Gefeliciteerd molenaar Joyce en gemeente Haarlem!

Gefeliciteerd met jullie aardgasvrije en duurzaam gerenoveerde woning

Het molenaarshuisje is af! Afgelopen vrijdag 5 oktober openden wethouder duurzaamheid Cora-Yfke Sikkema en wethouder vastgoed Jur Botter de woning feestelijk. Er was veel belangstelling van omwonenden en afgevaardigden van de molenaarsvereniging, gemeente en de Huizenaanpak. De woning en expositie van de verbouwing waren te bezichtigen en er waren speeches over de molen, duurzaamheid en vastgoed. Dit alles werd feestelijk afgesloten met een zonnige borrel op deze unieke locatie.

Duurzame renovatie

De molenaarswoning naast de Schoterveense molen is duurzaam verbouwd. De gemeente is eigenaar van deze woning en gaf de Huizenaanpak de opdracht de woning aardgasvrij te maken. Met o.a. een warmtepomp, ventilatiesysteem en lage temperatuurverwarming is de woning aardgasvrij. Deze werkzaamheden zijn uitgevoerd door DRZM, aangesloten bij de Huizenaanpak. Omdat het dak van de molenaarswoning niet geschikt is voor eigen zonnepanelen wordt de benodigde elektriciteit – samen met zo’n 90 andere omwonenden – via het collectieve zonnestroomdak van Kennemer Energie op het Nova College aan Zijlweg opgewekt.

Molenaar Joyce Beneker huurt de woning van de gemeente. Ze zet zich al 14 jaar in voor het behoud van de molen in de Schoterveenpolder en betrekt binnenkort de aangrenzende molenaarswoning.

Foto: Jan Kruiswijk van DRMZ overhandigde een cadeau ter gelegenheid van de opening aan de molenaar.

Voorbeeldwoning

Wethouder Jur Botter is blij met de opening van de voorbeeldwoning: “De gemeente geeft graag het goede voorbeeld in het aardgasvrij maken van Haarlem. Al onze gemeentelijke panden gaan we verduurzamen. Het molenaarshuisje is een voorbeeld hiervan.” Wethouder Cora-Yfke Sikkema: “De woning laat ook de samenwerking zien die we met de Huizenaanpak hebben.”

De woning is een voorbeeldwoning van de Huizenaanpak. Haarlemmers die duurzaam willen verbouwen en graag willen kijken hoe dat er uitziet, kunnen op afspraak het molenaarshuisje bezoeken. Ook kun je de keuken bewonderen, die Joyce zelf van hout heeft gezaagd in de Houtzaagmolen De Eenhoorn te Schalkwijk.

Veel woonplezier

De huizenaanpak wenst Joyce nogmaals veel woonplezier in de duurzaam gerenoveerde woning!

 

Foto: De molenaar Joyce Beneker met (links) de wethouders Cora-Yfke Sikkema en Jur Botter en (rechts) Fred Moorman van DRZM.

Locatie

Schoterveenpolder 1, 2023 JZ Haarlem

Op de hoogte blijven?

De voorbeeldwoning zal regelmatig open zijn voor geïnteresseerden. De Huizenaanpak verbetert woonplezier door de nodige verbeteringen slim te combineren met energiebesparende maatregelen. Wil je ook in actie komen met jouw huis? Neem contact op om je wensen te bespreken of plan direct je bezoek aan de showroom.

By |2019-06-20T10:39:10+02:00oktober 8th, 2018|Nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Huizenaanpak - Comfortabel wonen met een lager energieverbruik

Op de hoogte blijven...?

We sturen regelmatig een nieuwsbrief met actuele ontwikkelingen en aanbiedingen die voor jou als huiseigenaar interessant zijn.

Je hebt je succesvol ingeschreven!