Feestelijke opening voorbeeldwoning Schoterveenpolder

//Feestelijke opening voorbeeldwoning Schoterveenpolder

Feestelijke opening voorbeeldwoning Schoterveenpolder

Bijna alle Haarlemmers verwarmen hun huis nu met aardgas. In 2050 is aardgas niet meer beschikbaar om woningen te verwarmen. Haarlem wil zelfs al in 2040 van het aardgas af! Om huiseigenaren te helpen bij het zoeken naar oplossingen voor aardgasvrij wonen, kunnen bewoners vanaf oktober terecht in de voorbeeldwoning bij de Schoterveense molen. Vrijdag 5 oktober om 16.00 uur openen wethouder duurzaamheid Cora-Yfke Sikkema en wethouder vastgoed Jur Botter de woning feestelijk.

Duurzame renovatie

De molenaarswoning naast de Schoterveense molen is duurzaam verbouwd. De gemeente is eigenaar van deze woning en gaf de Huizenaanpak de opdracht de woning aardgasvrij te maken. De Huizenaanpak is een samenwerkingsverband van vakmensen die Haarlemmers een aanbod per woningtype bieden. Met o.a. een warmtepomp, ventilatiesysteem en lage temperatuurverwarming is de woning aardgasvrij. En omdat het dak van de molenaarswoning niet geschikt is voor eigen zonnepanelen wordt de benodigde elektriciteit – samen met zo’n 90 andere omwonenden – via het collectieve zonnestroomdak van Kennemer Energie op het Nova College aan Zijlweg opgewekt. Molenaar Joyce Beneker huurt de woning van de gemeente. De woning is een voorbeeldwoning van de Huizenaanpak. Haarlemmers die duurzaam willen verbouwen en graag willen kijken hoe dat er uitziet, kunnen op afspraak het molenaarshuisje bezoeken.

Voorbeeldwoning

Wethouder Jur Botter is blij met de opening van de voorbeeldwoning: “De gemeente geeft graag het goede voorbeeld in het aardgasvrij maken van Haarlem. Al onze gemeentelijke panden gaan we verduurzamen. Het molenaarshuisje is een voorbeeld hiervan.” Wethouder Cora-Yfke Sikkema: “De woning laat ook de samenwerking zien die we met de Huizenaanpak hebben. Nu kunnen Haarlemmers bij een woning terecht waar allerlei maatregelen zichtbaar zijn zoals ventilatie, warmtepomp en lage temperatuur verwarming. De adviseurs van de Huizenaanpak geven uitleg.”

De opening (voor genodigden)

Op vrijdag 5 oktober van 15.30 – 17.00 uur wordt de voorbeeldwoning officieel geopend.

Open huis

Op zaterdag is de woning van 13:00 tot 15:30 geopend voor publiek.

Locatie

Schoterveenpolder 1 bereikbaar via dijk vanaf Jan Haringstraat, 2023 JZ Haarlem

Op de hoogte blijven?

De Huizenaanpak blijft de molenaar volgen. De voorbeeldwoning zal ook regelmatig open zijn voor geïnteresseerden. De Huizenaanpak verbetert woonplezier door de nodige verbeteringen slim te combineren met energiebesparende maatregelen. Wil je ook in actie komen met jouw huis?

Neem contact op om je wensen te bespreken, plan direct je bezoek aan de showroom of kom op zaterdag 6 of zondag 7 oktober naar de pop-up woningcheck voor gratis woningadvies.

Foto: Jurriaan Hoefsmit

By |2019-06-20T10:40:29+02:00oktober 1st, 2018|Nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Huizenaanpak - Comfortabel wonen met een lager energieverbruik

Op de hoogte blijven...?

We sturen regelmatig een nieuwsbrief met actuele ontwikkelingen en aanbiedingen die voor jou als huiseigenaar interessant zijn.

Je hebt je succesvol ingeschreven!