HeemSteeds Duurzamer en Huizenaanpak gaan samenwerking aan!

//HeemSteeds Duurzamer en Huizenaanpak gaan samenwerking aan!

HeemSteeds Duurzamer en Huizenaanpak gaan samenwerking aan!

Op vrijdag 14 september werd – in aanwezigheid van wethouder Annelies van der Have – de samenwerking tussen HeemSteeds Duurzamer en de Huizenaanpak officieel vastgelegd.

De opgave van de energietransitie en het belang van samenwerken

Klimaatneutraal in 2050. Voor de regio’s IJmond en Zuid-Kennemerland betekent dat er jaarlijks 3.000 woningen gerenoveerd moeten worden. Dat zijn 250 huizen per maand. Bovendien moeten op termijn alle woningen van het aardgas af. Een enorme opgave met een hoge urgentie. De vraag neemt in rap tempo toe en om die te kunnen beantwoorden is personeel nodig.

“We spreken dan ook niet meer van concurrentie. We moeten alle zeilen bijzetten om met elkaar de energietransitie mogelijk te maken.” Zo stelt Herman Schotman, projectleider van de Huizenaanpak.

Twee jaar geleden zijn alle ondernemers in de bouw uit Heemstede aangeschreven. “Het bleek een enorme groep te zijn en zo kwamen we erachter dat alles wat je zou willen doen aan je huis, binnen de gemeentegrenzen te vinden is. Dat is best uniek voor zo’n kleine gemeente. Dat zijn kansen.” Zo vertelt Dick Roelofsen, één van de oprichters van HeemSteeds Duurzamer.

HeemSteeds Duurzamer

HeemSteeds Duurzamer Wonen is een groep met bouwondernemers, die al geruime tijd samenwerken om de gebouwde omgeving in Heemstede e.o. te verduurzamen. HeemSteeds Duurzamer organiseert o.a. informatieavonden per wijk voor de gemeente. “Het fysieke contact, dat mensen vragen kunnen stellen en dat we lokaal zichtbaar zijn, wordt erg op prijs gesteld door de inwoners. Graag diepen we onze kennis nog verder uit en dat hopen we te vinden in de samenwerking met de Huizenaanpak.” Aldus de voorzitter van HeemSteeds Duurzamer.

Samen naar aardgasvrij

Gezamenlijk opzoek naar nieuwe manier om aardgasvrij te wonen is één van de rode draden in de samenwerking tussen de Huizenaanpak en HeemSteeds duurzamer. Inwoners willen graag weten wat er in de wijk gaat gebeuren voordat zij investeren in verduurzaming van hun woning. “Ik hoop dan ook dat deze samenwerking leidt tot oplossingen en daarmee een enorme boost geeft aan de versnelling van de verduurzaming van woningen.” Vertelt wethouder Annelies van der Have.

De bestendiging van de samenwerking werd feestelijk gevierd met taart. De sfeer is fris, positief en actief. Taetske van Dijk, medeoprichter van HeemSteeds Duurzamer, gaat vol goede moed aan de slag. “Laten we alvast een datum prikken voor volgend jaar om het succes van deze samenwerking te vieren.”

“Samenwerken is niet alleen een toverwoord.” vult Baud Schoenmaeckers – voorzitter van de Huizenaanpak – daarop aan. “Het is een werkwoord. Laten we dat in praktijk brengen.”

Meer informatie over HeemSteeds Duurzamer op: www.heemsteedsduurzamer.nl/

By |2018-09-14T15:29:44+02:00september 14th, 2018|Nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Huizenaanpak - Comfortabel wonen met een lager energieverbruik

Op de hoogte blijven...?

We sturen regelmatig een nieuwsbrief met actuele ontwikkelingen en aanbiedingen die voor jou als huiseigenaar interessant zijn.

Je hebt je succesvol ingeschreven!