Garenkoker Andries op Climate Reality Project (Al Gore)

//Garenkoker Andries op Climate Reality Project (Al Gore)

Garenkoker Andries op Climate Reality Project (Al Gore)

Vorige week was er voor het eerst in 5 jaar weer een training van het Climate Reality Project in Europa. De driedaagse training werd gehouden in Berlijn met 700 internationale deelnemers, waaronder Andries Tieleman uit Haarlem. Andries is actief lid en secretaris van de buurtcoöperatie Duurzaam Garenkokerskwartier, één van de project teams van de Huizenaanpak. Daarnaast is hij bestuurder van “Zon op Garenkokerskwartier”, het eerste collectieve zonnedak van Noord-Holland op het Seinwezen.

Garenkoker Andries op Climate Reality Project (Al Gore)2

De Nederlandse delegatie, geheel links Andries Tielemans

Het Climate Reality Project is opgericht door voormalig Vice President Al Gore, na het uitkomen van zijn film An Inconvenient Truth. Er worden mensen opgeleid om de urgentie van klimaatverandering te delen en tot actie over te gaan, inmiddels zijn dit er al 15.000 wereldwijd. Klimaatverandering; wat is het nu precies, welke gevolgen en gevaren zijn er en wat zijn de positieve ontwikkelingen? De boodschap is hoopgevend en roept mensen op zelf in actie te komen tegen klimaatverandering. Voor meer informatie zie https://www.climaterealityproject.org

Al Gore tijdens de presentatie

Het buurtonderhoudsplan
Andries geeft hier o.a. concreet invulling aan door zijn inzet bij de buurtcooperatie Duurzaam Garenkokerskwartier. De Huizenaanpak en de buurtcoöperatie hebben de handen ineen geslagen om onderhoud en verduurzaming met de buurt aan te pakken. Er wordt samen gewerkt met de gemeente Haarlem om de doelstellingen klimaatneutraal in 2030 en aardgasvrij in 2040 te behalen.
Het buurtonderhoudsplan bestaat uit een online vragenlijst en daaruit ‘rolt’ een meerjarenplan voor jouw huis, gebaseerd op vergelijkbare woningen in de buurt. Het is een op maat gemaakt advies. De basis voor een substantiële verduurzaming van je woning.

Waarom zou je meedoen?
Met het buurtonderhoudsplan krijg je inzichtelijk welk onderhoud je voor de komende jaren aan je woning hebt, wat dat globaal kost en hoe je aan lokale bedrijven komt die deze klussen voor je doen. Wel zo handig, want dan weet je waar je aan toe bent. Zo sla je als eigenaar een dubbele slag: je haalt meer rendement uit de investering in je woning en jij hebt een comfortabeler huis.
Bespaar ook op onderhoud en energie, doe mee met het Buurtonderhoudsplan!
https://huizenaanpak.nl/buurtonderhoudsplan/
Woon je in een andere buurt dan het Garenkokerskwartier en wil je graag aan de slag met energiebesparende maatregelen, neem dan contact op met de Huizenaanpak.

By |2018-07-31T14:16:05+01:00juli 4th, 2018|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Garenkoker Andries op Climate Reality Project (Al Gore)

About the Author:

Huizenaanpak - Comfortabel wonen met een lager energieverbruik

Op de hoogte blijven...?

We sturen regelmatig een nieuwsbrief met actuele ontwikkelingen en aanbiedingen die voor jou als huiseigenaar interessant zijn.

Je hebt je succesvol ingeschreven!