Verduurzaming historische villa met behoud van karakter binnen 4 maanden

//Verduurzaming historische villa met behoud van karakter binnen 4 maanden

Verduurzaming historische villa met behoud van karakter binnen 4 maanden

Lucas Luijk werd op 14 december 2017 de trotse eigenaar van een heel oud pand in de Bosch en Vaart buurt in Haarlem Zuid. “Als je het huis binnenkwam, rook je het vocht bij de voordeur.” Er zaten diverse scheuren in de muren. Er was zelfs geen energielabel. Kortom: er was werk aan de winkel. “Tijdens de aankoop lieten wij al bouwkundigen meekijken.” Ook Fred Moorman van DRZM keek mee en daardoor werd verduurzaming direct relevant en verkreeg Lucas een goede onderhandelingspositie ten opzichte van de makelaar. Dat is gelijk een tip van Lucas. “Als je ambitieus wilt starten moet je ook budget hebben.” “Waar ben je aan begonnen?” dacht Fred toen hij de woning bekeek. Er was zoveel achterstallig onderhoud en vochtproblemen. Er moest van alles gebeuren.

De case

Tijdens de workshop staat deze concrete casus centraal. De woning in de Bosch en Vaart buurt is een oud huis uit 1912 en een beschermd stadsgezicht. Belangrijk is dat Lucas en zijn gezin de sfeer willen behouden. Zij willen kunnen genieten van een oud huis, maar wel op een duurzame manier. “We willen ook de elektrische auto kunnen opladen, in bad en warme voeten hebben in de winter. Onze uitgangspositie is dan ook de oorspronkelijke architectonische elementen behouden.”

Welke verduurzamingsmaatregelen kies je?

Onder leiding van Fred Moorman, Ernst van Tongeren en Peter Rutten gingen huiseigenaren, bouwkundigen en architecten aan de slag met verduurzamingsmaatregelen. Welke stappen er nodig zijn om deze woning binnen 4 maanden geheel duurzaam te maken? Waar begin je en wat doe je wel en wat doe je niet? De deelnemers gingen aan de slag met de bouwkundige schil en installatietechniek voor warm water, ventilatie en elektriciteit. Binnen 4 maanden moet de woning worden opgeleverd.

Drie teams gingen enthousiast aan de slag en presenteerden hun ideeën en oplossingen. Nieuwsgierig geworden naar verduurzaming van je eigen woning? Er zijn regelmatig voorbeeldwoningen geopend waar je inspiratie kunt opdoen. Houd hiervoor de agenda in de gaten of neem contact op met de Huizenaanpak via info@huizenaanpak.nl.

By |2019-06-12T13:59:21+02:00juni 20th, 2018|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Verduurzaming historische villa met behoud van karakter binnen 4 maanden

About the Author:

Huizenaanpak - Comfortabel wonen met een lager energieverbruik

Op de hoogte blijven...?

We sturen regelmatig een nieuwsbrief met actuele ontwikkelingen en aanbiedingen die voor jou als huiseigenaar interessant zijn.

Je hebt je succesvol ingeschreven!