Veel belangstelling voor verduurzaming VvE’s in Velsen

/, Velsen/Veel belangstelling voor verduurzaming VvE’s in Velsen

Veel belangstelling voor verduurzaming VvE’s in Velsen

Dinsdagavond 19 juni organiseerde de gemeente Velsen in samenwerking met de Huizenaanpak de eerste informatieavond omtrent verduurzaming van Verenigingen van Eigenaars (VvE). Deze werd goed bezocht door ruim 80 bewoners, bestuurders en beheerders van VvE’s in de gemeente Velsen. “Een inspirerende avond, waar wij van elkaar kunnen leren”. Zo opende wethouder Floor Bal – in de burgerzaal van het gemeentehuis Velsen – de bijeenkomst.

Herman Schotman, projectleider van de Huizenaanpak, ging vervolgens dieper in op de aard van avond en introduceerde de Huizenaanpak.

“De Huizenaanpak is een stichting van samenwerkende vakmensen die zich richt op grote Nul op de Meter (NOM) renovaties”. Herman nodigde de aanwezigen uit tot een gratis oriënterend gesprek in de showroom, waar bijvoorbeeld ook een werkende warmtepomp is te zien. Na de presentatie van Herman volgde een drietal interactieve kennissessies omtrent de verduurzaming van VvE’s.

1. An offer you can’t refuse; doe het, doe het nu!

De financiering van energiemaatregelen in VvE’s – Nationaal Energiebespaarfonds (NEF) & Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Met als doelstelling het mogelijk maken van energiebesparing in de bestaande woningbouw, met uitleg omtrent de VvE Energiebespaarlening. Ook werd de de financiële overheidssteun voor VvE’s vanuit het RVO toegelicht, met diverse subsidieregelingen.

2. No Regret *, de basis is kennisoverdracht en maatwerk, Er zijn zoveel oplossingen!
Techniek van energiebesparing/duurzame renovatie –Seinenergie
Henk Seinen is al 30 jaar actief in de verduurzaamde woningbouw. Hij toont diverse inspirerende voorbeelden van gebouwen die volledig verduurzaamd zijn, waarbij het betalingsevenwicht in balans is. Dit middels innovatieve maatwerk oplossingen van Energy walls (combinatie van zonnepanelen en isolatie voor de gevel van gebouwen die een te klein dak hebben voor de benodigde zonnepanelen), tot nieuwe LTV convectoren; passend bij het gebouw, de bewoners en de wensen.

* No Regret; Geen spijt; aardgasloos hoeft niet in één keer; iedere voorziening die je doet, is passend voor de volgende maatregel. Ook de toekomstwaarde van verbeteringen die je nu doorvoert. Denk aan bij isolatie, dat het geschikt is voor een warmtepomp in de toekomst.

3. Er ligt een kans om achterstallig onderhoud aan te pakken met verduurzaamheidsmaatregelen.
VvE verduurzamings puzzel = Maatwerk!
Verduurzaming van complexen combineren met onderhoud – Duurzaam Energieloket/VvE Duurzaamheidsloket (aangesloten bij de Huizenaanpak)
Isabelle Sternheim gaat graag samen met de VvE’s op avontuur en begeleid de zoektocht naar de beste oplossing (want het is maatwerk!) voor de enorme opgave van het verduurzamen van VvE’s. Dit doet ze samen met de bewoners, bestuurders, beheerders middels een uitgebreid netwerk en de vele platforms waarin ze reeds jarenlang actief is.
In deze interactieve sessie worden de geleerde lessen en ervaringen gedeeld die in de diversen fasen en proces stappen worden toegelicht, waar VvE’s hun voordeel mee kunnen doen.

Winnaars

Naast de winst in kennis, ook winnaars van de Quickscans.Aan het eind van de bijeenkomst zijn er twee Quickscans verloot aan de VvE’s. Deze geven aan de winnende VvE’s inzicht in de mogelijkheden voor energiebesparing.

Wilt u op de hoogte blijven?

Een energierijke inspirerende avond waar de bewoners, bestuurders en ook enkele beheerders weer vol nieuwe informatie en ideeën huiswaarts keerden.

‎Er volgt een herhalingsbijeenkomst om te inventariseren welke stappen er zijn genomen en welke uitdagingen er nog liggen. Ook zal er een presentatie zijn omtrent de QuickScans die gewonnen zijn; hoe ziet dit eruit, wat zijn de bevindingen en adviezen?

De Huizenaanpak verbetert woonplezier door de nodige verbeteringen slim te combineren met energiebesparende maatregelen. Wilt u ook in actie komen met je huis/VvE, neem contact op met het energieloket van de Huizenaanpak om je wensen te bespreken of met het VvE Duurzaamheidsloket.

By |2019-06-12T13:56:16+02:00juni 21st, 2018|Nieuws, Velsen|Reacties uitgeschakeld voor Veel belangstelling voor verduurzaming VvE’s in Velsen

About the Author:

Huizenaanpak - Comfortabel wonen met een lager energieverbruik

Op de hoogte blijven...?

We sturen regelmatig een nieuwsbrief met actuele ontwikkelingen en aanbiedingen die voor jou als huiseigenaar interessant zijn.

Je hebt je succesvol ingeschreven!