Veel belangstelling groepsaankoop zonnepanelen

//Veel belangstelling groepsaankoop zonnepanelen

Veel belangstelling groepsaankoop zonnepanelen

Bijna 500 huiseigenaren in Bloemendaal en Heemstede bezochten de afgelopen weken informatiebijeenkomsten over de groepsaankoop zonnepanelen die beide gemeenten organiseren, in samenwerking met Stichting Huizenaanpak. En al meer dan 500 woningbezitters hebben zich ingeschreven voor de actie.

Tijdens de bijeenkomsten werd uitleg gegeven over het proces van de groepsaankoop en hoe zonnepanelen op het dak worden geplaatst. Inwoners wilden graag weten hoeveel korting met meedoen aan een groepsaankoop oplevert. ‘Minimaal 15 procent op de offerte’, was het antwoord. Daarnaast is het rendement op zonnepanelen momenteel een stuk hoger dan op een spaarrekening en in veel gevallen kan de BTW worden teruggevraagd. Deelnemers krijgen hoogwaardige zonnepanelen uit Duitsland, geïnstalleerd door lokale specialisten. De groepsaankoop loopt tot 1 juli 2018.

Rendement

Het is algemeen bekend dat er veel wordt gerekend bij zonnepanelen. Voor de rendementsberekening van een set zonnepanelen binnen de offerte heeft de SHA de lijn gekozen van www.milieucentraal.nl. De standaard rekenmethode rendementen is juist bedoeld om verwarring te voorkomen. In elke offerte is een duidelijk disclaimer opgenomen: bij de genoemde rendementen zijn onzekerheden van toepassing, waardoor het uiteindelijke rendement hoger of lager kan uitvallen. Aan de berekening kunnen geen rechten ontleend worden.

De panelen zijn van hoogwaardige kwaliteit

De zonnepanelen uit deze collectieve groepsaankoop zijn van Duitse makelij met uitmuntende garanties: In plaats van standaard 270 Wp-panelen, biedt deze collectieve inkoop all-black 300 Wp Aleo-zonnepanelen met 25 jaar productgarantie. Gecombineerd met een SMA-omvormer met 5 jaar productgarantie. Daarnaast krijgen klanten 1,5 jaar installatie-garantie van de regionale installateur Kapitein.

Stichting Huizenaanpak

De Stichting Huizenaanpak bestaat inmiddels zeven jaar – voorheen onder de noemer Haarlemse Huizenaanpak. De stichting is een samenwerkingsverband van adviseurs, architecten, installateurs, aannemers – de hele bouwketen om een huis te verduurzamen. Doel van de stichting is de bestaande woningvoorraad te verduurzamen. Wat broodnodig is, al was het om aan de Parijse klimaatafspraken te kunnen voldoen. De stichting Huizenaanpak verwelkomt alle bedrijven en organiseert regelmatig bedrijvendagen of trainingen in de showroom. Zo was er op 24 april 2018 een training over installatietechniek en op 21 februari 2018 een bedrijvendag in het Telstar stadion.

Regionale samenwerking

Verschillende gemeenten in de regio’s IJmond en Zuid-Kennemerland werken met de stichting samen om hun lokale doelstelling te behalen. Zo wil de gemeente Haarlem klimaatneutraal zijn in 2030 en aardgasvrij in 2040. Bedoelde zonnepanelenactie is in 2017 met succes in Haarlem uitgevoerd. Omdat de Huizenaanpak een regionale functie heeft is de actie ook (vrijblijvend) aan andere regiogemeenten aangeboden. De gemeenten Bloemendaal en Heemstede hebben van dat aanbod gebruik gemaakt.

Meedoen kan t/m 1 juli 2018

Huiseigenaren in Bloemendaal en Heemstede kunnen zich tot 1 juli 2018 aanmelden via https://bloemendaal-huizenaanpak.nl/ of https://heemstede-huizenaanpak.nl/.

By |2018-06-07T14:03:03+02:00juni 7th, 2018|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Veel belangstelling groepsaankoop zonnepanelen

About the Author:

Huizenaanpak - Comfortabel wonen met een lager energieverbruik

Op de hoogte blijven...?

We sturen regelmatig een nieuwsbrief met actuele ontwikkelingen en aanbiedingen die voor jou als huiseigenaar interessant zijn.

Je hebt je succesvol ingeschreven!