DE WONING VAN MORGEN: Croesenstraat 1 – Ramplaankwartier Haarlem

/, Voorbeeldwoningen/DE WONING VAN MORGEN: Croesenstraat 1 – Ramplaankwartier Haarlem

DE WONING VAN MORGEN: Croesenstraat 1 – Ramplaankwartier Haarlem

In het kader van de Dag van de Architectuur is dit jaar het overkoepelend thema: De stad van morgen. Afgelopen zaterdag 2 juni waren er diverse interessante openstellingen van particuliere woonhuizen, waaronder ook de druk bezochte hoekwoning in het Ramplaankwartier: De woning van morgen Croesenstraat 1. Deze jaren ’30 woning zal worden uitgebreid naar ontwerp van e.d.b.a architectuur (aangesloten bij de Huizenaanpak) en de Huizenaanpak verzorgt het energieadvies en zal voor de woning een Nul Op de Meter (NOM) aanpak uitvoeren.

Duurzame renovatie

De architecte Elsie de Bruyn en de eigenaar/toekomstige bewoner Eise Jan Wattel waren aanwezig en gaven enthousiast toelichting aan de komende renovatie aan geïnteresseerde bezoekers.
Eise Jan is gedreven betreffende energie en duurzaamheid en is o.a. actief bij buurtinitiatief DE Ramplaan. De toekomstige bewoners vinden het een mooie kans om de woning duurzaam en energie neutraal te renoveren en tevens levensloopbestendig te maken.
De woning wordt uitgebreid met een gelijkvloerse aanbouw die de woning een ruimtelijke opzet geeft en toekomstgericht maakt.

Na de bouwvak starten de werkzaamheden, welke naar verwachting begin volgend jaar gerealiseerd zijn. Van woning in “originele staat” (oude gaskachels, geiser etc.) met energielabel G, naar een gasloze gemoderniseerde comfortabele woning met Nul op de Meter (NOM) en energielabel A. De werkzaamheden betreffen o.a. de isolatie van de vloer, gevel en het dak, vloerverwarming, het plaatsen van een warmtepomp en PVT panelen.

Wilt u op de hoogte blijven?

De Huizenaanpak gaat de renovatie van Croesenstraat 1 volgen. De woning zal ook regelmatig open zijn voor geïnteresseerden. De Huizenaanpak verbetert woonplezier door de nodige verbeteringen slim te combineren met energiebesparende maatregelen. Wil je ook in actie komen met je huis, neem contact op met het energieloket van de Huizenaanpak om je wensen te bespreken of volg de Huizenaanpak op Facebook.

By |2019-06-12T14:03:01+02:00juni 7th, 2018|Nieuws, Voorbeeldwoningen|Reacties uitgeschakeld voor DE WONING VAN MORGEN: Croesenstraat 1 – Ramplaankwartier Haarlem

About the Author:

Huizenaanpak - Comfortabel wonen met een lager energieverbruik

Op de hoogte blijven...?

We sturen regelmatig een nieuwsbrief met actuele ontwikkelingen en aanbiedingen die voor jou als huiseigenaar interessant zijn.

Je hebt je succesvol ingeschreven!