Haarlemse wijk Tubergen als groene voorbeeld

/, Nieuws/Haarlemse wijk Tubergen als groene voorbeeld

Haarlemse wijk Tubergen als groene voorbeeld

Op dinsdag 29 mei kopte het Haarlems Dagblad “Tubergen als groene voorbeeldwijk”. Het artikel is geschreven door Arthur de Mijttenaere, journalist van het Haarlems Dagblad en zelf ook woonachtig in de wijk.

Tubergen als groene voorbeeldwijk

De wijk Tubergen in Haarlem, grofweg tussen de Wagenweg en de Leidsevaart gelegen, wordt een groene voorbeeldwijk in Haarlem. De Stichting Huizenaanpak heeft in deze wijk zes woningtypen uitgezocht en een plan van aanpak uitgewerkt hoe deze modelwoningen van het aardgas af kunnen worden geholpen.

Na de positieve bewonersbijeenkomst in april, wordt er een mooi vervolg georganiseerd in de wijk Tubergen. Zes type eengezinswoningen zijn volledig doorgerekend, met de doelstelling deze zo te verduurzamen dat zij van het aardgas af kunnen. De uitkomsten van het onderzoek zijn inmiddels bekend. Op basis hiervan wordt een wijkbreed aanbod ontwikkeld.

Vanaf september 2018 is het dan voor alle inwoners van Tubergen mogelijk om zich online in te schrijven voor de collectieve wijkaanpak. In de herfst wordt er gestart met de individuele opnames van de woningen. Daarbij krijg je een persoonlijk aanbod voor je  situatie, waarbij ook de financiering bekeken wordt. Omdat het gaat om een collectieve actie zijn de kosten voor de deelnemer lager dan wanneer dezelfde maatregelen individueel worden uitgevoerd.

Een tipje van de sluier

Uit de berekeningen blijkt dat het waarschijnlijk niet nodig is om gebruik te maken van aardwarmte. De woningen zijn al goed geïsoleerd om om deze aardgasvrij te maken, komt men met een aantal technische ingrepen al heel ver. Er kan gedacht worden aan zonnepanelen op het dak en het vervangen van cv-ketels op gas door een elektrische warmtepomp. Andere maatregelen hebben met isolatie te maken. Kierdichting of het vervangen van het dubbel glas in de schuifpuien door HR++ glas. Al deze maatregelen vragen als snel om een investering van tienduizenden euro’s. Dat is veel geld, maar investeren in een duurzame woning is ook lonend. De investering levert meer geld op dan wanneer het geld op de spaarrekening staat. Daarnaast verbetert ook nog eens het wooncomfort.

Wil je meer informatie naar aanleiding van dit artikel?

Het volledige nieuwsbericht is terug te lezen op Haarlemse wijk Tubergen als groene voorbeeld en je kan natuurlijk ook contact opnemen met de Huizenaanpak.

By |2019-06-12T14:05:04+02:00mei 30th, 2018|In het nieuws, Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Haarlemse wijk Tubergen als groene voorbeeld

About the Author:

Huizenaanpak - Comfortabel wonen met een lager energieverbruik

Op de hoogte blijven...?

We sturen regelmatig een nieuwsbrief met actuele ontwikkelingen en aanbiedingen die voor jou als huiseigenaar interessant zijn.

Je hebt je succesvol ingeschreven!