Klaar stomen voor de energietransitie!

//Klaar stomen voor de energietransitie!

Klaar stomen voor de energietransitie!

De Huizenaanpak organiseerde op 24 april een training over installatietechniek in de showroom aan de Claes Tillyweg 8 in Haarlem. Dit om de verduurzaming van de bestaande particuliere woningvoorraad (in stappen naar een Nul op de Meter plan) te ondersteunen.

Aardgas is een vervuilende energiebron, maar wordt nog in bijna alle woningen gebruikt. Nederland wil in 2050 geen aardgas meer gebruiken, Haarlem al in 2040 niet meer. Om deze overstap te maken, moeten woningen worden aangepast aan duurzame alternatieven. De training werd gegeven door diverse fabrikanten, die de betreffende producten in de showroom hebben staan (in samenwerking met de Technische Unie), zodat deze ook daadwerkelijk te zien, voelen en ervaren kunnen worden.

De training trok veel belangstellende partners van de Huizenaanpak en OD IJmond (Omgevingsdienst IJmond), waaronder installateurs, aannemers, architecten, energie-adviseurs en medewerkers van het Duurzaam Bouwloket en het Energieloket. Na een welkom en introductie van Frans Zegwaart (Voorzitter Huizenaanpak) en Fred Moorman (eigenaar/directeur DRZM) werden de deelnemers in kleine groepen ingedeeld om vervolgens per product uitleg te krijgen.

Klaar stomen voor de energietransitie!

 

Innovatieve duurzame producten waaronder app bedienbare toepassingen, decentrale oplossingen (zoals verwarming), C02 aangestuurde technieken en warmte on-demand.

Van (Zehnder) ventilatiesystemen voor een gezond en energiezuinig binnen klimaat, kleine slimme radiatoren (Jaga), ruimte besparende en isolerende constructieve elementen (Kingspan) met toepassingen in de Nom renovatie van het Haarlemse Molenhuisje in de Schoterveense polder (de Huizenaanpak), zonneboilers (Remeha), hybride en all-electric warmtepompen (Nefit, Radson), Spaarpomp (Inventum) tot slimme elektrische verwarming oplossingen (beweging sensors, open-window detector (DRL).

Wil je ook in actie komen met je huis, neem contact op met het energieloket van de Huizenaanpak om je wensen te bespreken. Of ben je geïnteresseerd in een samenwerking met de Huizenaanpak, neem contact op met het energieloket van de Huizenaanpak.

By |2019-06-12T15:16:51+02:00april 30th, 2018|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Klaar stomen voor de energietransitie!

About the Author:

Huizenaanpak - Comfortabel wonen met een lager energieverbruik

Op de hoogte blijven...?

We sturen regelmatig een nieuwsbrief met actuele ontwikkelingen en aanbiedingen die voor jou als huiseigenaar interessant zijn.

Je hebt je succesvol ingeschreven!