Haarlem wordt steeds aardgasvrijer

//Haarlem wordt steeds aardgasvrijer

Haarlem wordt steeds aardgasvrijer

In 2050 is aardgas niet meer beschikbaar om woningen en gebouwen te verwarmen. Haarlem wil zelfs al in 2040 van het aardgas af! Dat lijkt ver weg, maar het is dichterbij dan je denkt. We moeten op zoek naar nieuwe manieren om onze huizen te verwarmen, te koken en te douchen. De overgang naar aardgasvrij wonen leidt tot veranderingen in huis. De gemeente helpt in het zoeken naar de juiste oplossing per wijk en betrekt bewoners bij keuzes.

De gemeente gaat per wijk samen met bewoners kijken wat het beste alternatief is voor verwarmen, koken en warm water. Er gaat de komende jaren van alles gebeuren in de stad. Het doel van de campagne is dat Haarlemmers meer te weten komen over wonen zonder aardgas en dat Haarlemmers geïnspireerd worden zelf hun steentje bij te dragen aan een steeds aardgasvrijer Haarlem. Ook kunnen Haarlemmers aanhaken bij al bestaande initiatieven in de stad die bijdragen aan aardgasvrijer wonen.

Wat kunnen bewoners al zelf doen?

Haarlemmers kunnen zich voorbereiden op aardgasvrijer wonen. Welk alternatief je ook krijgt voor aardgasvrij wonen, energie besparen is altijd nodig. Vooral isoleren, want voor alle opties geldt dat onze vraag naar warmte omlaag moet.

Wat zijn de oplossingen?

Hoe gaan we dan verwarmen en koken? Er zijn verschillende manieren om jouw huis te verwarmen: via een aansluiting op een warmtenet, met elektrische of gecombineerde oplossingen, ook wel ‘hybride’ oplossingen genoemd, of door aardgas te vervangen door het duurzame biogas.

Koken op inductie

Voor koken is inductie de meest logische oplossing. Inductie is niet alleen een energiezuinige manier van koken, maar heeft ook veel voordelen ten opzichte van koken op aardgas. Het is sneller, veiliger en makkelijker schoon te maken.

Wil je meer weten?

Op vrijdagmiddag is in de Haarlemmer Kweektuin het Duurzaamheidsloket geopend. Je kan vragen stellen aan een medewerker van het gemeentelijk duurzaamheidsteam of een initiatiefnemer van één van de bewonersinitiatieven.

Foto: Bibi Veth

By |2019-06-20T10:50:25+02:00maart 27th, 2018|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Haarlem wordt steeds aardgasvrijer

About the Author:

Huizenaanpak - Comfortabel wonen met een lager energieverbruik

Op de hoogte blijven...?

We sturen regelmatig een nieuwsbrief met actuele ontwikkelingen en aanbiedingen die voor jou als huiseigenaar interessant zijn.

Je hebt je succesvol ingeschreven!