Draai de verwarming lager en bespaar

//Draai de verwarming lager en bespaar

Draai de verwarming lager en bespaar

Morgen, op vrijdag 2 februari is het Warmetruiendag. Een initiatief om een warme trui aan te trekken en de verwarming lager te zetten. Stel de verwarming standaard in op 19˚C in plaats van 20˚C en bespaar veel energie – en geld. Geen zin om elke dag rond te lopen in een dikke trui? Neem dan structurele maatregelen en verbeter de isolatie van de woning.  

Warmetruiendag

Op vrijdag 2 februari organiseren het Klimaatverbond Nederland en Greenchoice voor de twaalfde keer de Warmetruiendag. Naar verwachting trekken bijna 200.000 mensen warme truien aan en draaien de verwarming lager. De warme trui staat symbool voor wat mensen zelf kunnen doen om verdere klimaatverandering tegen te gaan. Het motto is: verwarm jezelf, niet de wereld.

Bespaar energie

Elke graad die de verwarming omlaag gaat, bespaart 6 procent energie en 6 procent CO2 uitstoot. De verwarming thuis instellen op 19˚C in plaats van 20˚C, bespaart 80 euro aan stookkosten per jaar. Een groot deel van de energie in Nederland gaat naar het verwarmen van gebouwen. Volgens onderzoek van de Universiteit van Cambridge is 73% van de wereldwijde energie te besparen door slimmer met energie om te gaan. De onderzoekers geven voorbeelden van eenvoudige maatregelen voor woningen, zoals het plaatsen van tripelglas en het verbeteren van gevelisolatie. Maar ook simpele gedragsveranderingen: zoals het plaatsen van een deksel op een pan tijdens het koken en het lager instellen van de temperatuur van wasmachines en vaatwassers.

Stel de verwarming in op 19 graden in plaats van 20 en bespaar 80 euro per jaar

Zorg voor een goede isolatie

Iedere dag een warme trui aantrekken is geen oplossing. Het is beter om een structurele oplossing te nemen, zoals het verbeteren van de isolatie. De meeste mensen hebben dubbelglas en een vorm van isolatie, maar vaak kan dit beter. Er zijn verschillende typen isolatie, zoals gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie en isolatieglas. Binnen de typen isolatie, zijn er vaak ook verschillende soorten en materialen. De beste keuze voor isolatie is onder andere afhankelijk van de type woning. De campagne van de overheid ‘Energie besparen doe je zo’ helpt woningeigenaren te besparen op energie. De website maakt inzichtelijk welke maatregelen genomen kunnen worden en welke subsidies beschikbaar zijn. Daarnaast kunnen de adviseurs van de Huizenaanpak helpen met een maatwerk advies om energie te besparen en de isolatie te verbeteren. Interesse? Neem contact met ons op.

By |2018-02-01T14:38:27+01:00februari 1st, 2018|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Draai de verwarming lager en bespaar

About the Author:

Huizenaanpak - Comfortabel wonen met een lager energieverbruik

Op de hoogte blijven...?

We sturen regelmatig een nieuwsbrief met actuele ontwikkelingen en aanbiedingen die voor jou als huiseigenaar interessant zijn.

Je hebt je succesvol ingeschreven!