De Week van de Circulaire Economie

//De Week van de Circulaire Economie

De Week van de Circulaire Economie

Deze week, van 15 tot en met 19 januari 2018, organiseert Nederland Circulair! de Week van de Circulaire Economie. Duurzame koplopers gooien hun deuren open voor ondernemers die ook duurzaam aan de slag willen. Doe mee en fiets bijvoorbeeld in Haarlem langs verschillende circulaire bedrijven.

Afval als grondstof

Circulaire ondernemers beschouwen eind- en afvalproducten als grondstof voor iets nieuws. Dit voorkomt verspilling en afval en is dus goed voor het milieu. Daarnaast biedt circulair ondernemen kansen voor nieuwe duurzame bedrijven. Benieuwd hoe de koplopers dit aanpakken? Nederland Circulair! organiseert de Week van de Circulaire Economie, van 15 tot en met 19 januari 2018. Tijdens deze week gooien circulaire bedrijven hun deuren open om aan ondernemers te laten zien hoe zij het aanpakken.

 Fietsroute langs circulaire bedrijven

Ook Haarlem doet mee met de Week van de Circulaire Economie. Op dinsdag 19 januari organiseert Coöperatie Circus Circulair een fietsroute langs verschillende circulaire bedrijven in de Waarderpolder. Meedoen? Bekijk de website circulairondernemen.nl voor meer informatie.

Haarlem aardgasvrij: warmte hergebruiken in warmtenetten

Ook voor De Huizenaanpak zijn circulaire oplossingen interessant. Bijvoorbeeld bij de ambitie van de gemeente Haarlem om in 2040 geheel aardgasvrij te zijn. De overstap naar gasvrij vergt grote maatregelen en oplossingen voor verwarmen, koken en warm douchen. Warmtenetten bieden een circulaire oplossing. Warmte wat elders beschikbaar is, kan gebruikt worden om gebouwen te verwarmen of te voorzien van warm water. Deze warmte kan afkomstig zijn van: restwarmte van industriële processen (bijvoorbeeld energiecentrales), biomassa, geothermie en oppervlakte- en afvalwater. Industrieën produceren warmte als afvalproduct, wat nu vaak in koeltorens wordt gekoeld. Deze warmte kan op een circulaire manier worden gebruikt om bijvoorbeeld warm water (boven de 80˚ Celsius) via warmtenetten te vervoeren naar woonwijken.

By |2018-02-01T14:42:00+01:00januari 15th, 2018|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor De Week van de Circulaire Economie

About the Author:

Huizenaanpak - Comfortabel wonen met een lager energieverbruik

Op de hoogte blijven...?

We sturen regelmatig een nieuwsbrief met actuele ontwikkelingen en aanbiedingen die voor jou als huiseigenaar interessant zijn.

Je hebt je succesvol ingeschreven!