Overstappen naar een groene energieleverancier

//Overstappen naar een groene energieleverancier

Overstappen naar een groene energieleverancier

De Overstap10daagse – een campagne van Milieuorganisatie WISE – is van start gegaan en dat betekent: overstappen naar een groene energieleverancier! Van 7 t/m 17 december staat de wintermaand in het teken van groene stroom en het kiezen voor een verantwoorde energieleverancier.

Elke overstap heeft een enorm positieve impact op het klimaat. Als je bijvoorbeeld overstapt van een grijze naar een écht groene stroomleverancier bespaar je jaarlijks tot 4 ton CO2. Veel energieleveranciers stoken nog steeds kolen om energie op te wekken. Maar duurzaam energie opwekken kan, bewijzen de 9 voorlopers uit de energie-ranking van WISE, Consumentenbond, Greenpeace en Natuur&Milieu.

Welke energiebedrijven zijn duurzaam, en wie zijn de grootste vervuilers?

Het nieuwste onderzoek naar de duurzaamheid van de Nederlandse stroomleveranciers is op 23 oktober 2017 gepubliceerd. Hieruit resulteert deze ranking:
Overstap10Daagse - groene energieleveranciers

Bron: Welke energiebedrijven zijn duurzaam en wie zijn de grootste vervuilers

Om de overstap naar een klimaatvriendelijkere levensstijl te belonen maak je kans op leuke prijzen.

Je kunt overstappen via de website: https://overstap10daagse.nl. Onder de overstappers worden 219 prijzen verloot waaronder een isoleerpakket van TonZon, proefabonnementen op Genoeg!-magazine of rugzakken van Patagonia. Als je al bent overgestapt, maak je ook nog steeds kans op deze prijzen.

Het advies van de Huizenaanpak

Investeer in energiebesparende maatregelen. Door het nemen van maatregelen die afgestemd zijn op elkaar, ontstaat er een gezond binnenklimaat, meer comfort en een lagere energierekening. Als we allemaal een beetje minder verbruiken stoten we ook minder C02 uit en helpen we klimaatverandering tegen te gaan.

Onze samenwerkende vakmensen hebben in samenspraak met de gemeente Haarlem modellen ontwikkeld om woningen duurzaam te renoveren. Wij adviseren over energiebesparende maatregelen die je kunt treffen in huis. En kijken daarbij naar isolatie en installaties, maar ook naar ventilatie en gebruik.

Meer weten?

By |2017-12-13T10:21:29+01:00december 13th, 2017|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Overstappen naar een groene energieleverancier

About the Author:

Huizenaanpak - Comfortabel wonen met een lager energieverbruik

Op de hoogte blijven...?

We sturen regelmatig een nieuwsbrief met actuele ontwikkelingen en aanbiedingen die voor jou als huiseigenaar interessant zijn.

Je hebt je succesvol ingeschreven!