Lage-rentelening voor energiebesparing in rijksmonumentale woningen

//Lage-rentelening voor energiebesparing in rijksmonumentale woningen

Lage-rentelening voor energiebesparing in rijksmonumentale woningen

Huiseigenaren van een rijksmonument kunnen vanaf 1 juni een tegemoetkoming krijgen voor energiebesparende maatregelen. Minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft hiervoor € 10 miljoen vrijgemaakt. Het geld is bedoeld voor energiebesparende maatregelen tijdens de restauratie van een rijksmonumentale woning.

Om een historische woning energiezuinig te maken, zijn bekende ingrepen als dubbelglas of isolatie vaak geen optie. Elk monument heeft een eigen aanpak op maat nodig. Restauratie is hét moment om dit soort maatwerk door te voeren; vaak ligt de fundering bloot, zijn muren gestript of ligt het dak eraf. “Met deze investering maken we het voor bezitters van monumentale woningen ook aantrekkelijk om energie te besparen en zodoende het klimaat te ontzien. Restauratie van een monument draagt dan niet alleen bij aan behoud van het erfgoed maar ook aan behoud van de leefbaarheid van ons land”, zegt minister Bussemaker [link #bron].

Het Nationaal Restauratiefonds voert de regeling uit. Dit fonds heeft jaarlijks ongeveer € 30 miljoen beschikbaar aan lage-renteleningen, waarvan de opbrengsten terug in het fonds vloeien. De € 10 miljoen komt er eenmalig bij. Vanaf 1 juni kunnen eigenaren van een rijksmonumentale woning een gecombineerde lening aanvragen voor zowel restauratie als verduurzaming van de woning. Lees meer in het nieuwsbericht op www.rijksoverheid.nl > https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2017/04/11/%E2%82%AC10-miljoen-voor-energiebesparing-historische-woningen

Rijksmonument in Haarlem?

Benieuwd welke energiebesparende maatregelen je in je rijksmonument in Haarlem kunt treffen? De Huizenaanpak geeft je vakkundig en onafhankelijk advies en verzorgt indien gewenst de uitvoering van verduurzaming. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Maak vrijblijvend een afspraak

By |2019-06-13T09:48:10+01:00april 14th, 2017|Nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Huizenaanpak - Comfortabel wonen met een lager energieverbruik

Op de hoogte blijven...?

We sturen regelmatig een nieuwsbrief met actuele ontwikkelingen en aanbiedingen die voor jou als huiseigenaar interessant zijn.

Je hebt je succesvol ingeschreven!