Haarlemse vooroorlogse eengezinswoning in trek bij Amsterdammer

//Haarlemse vooroorlogse eengezinswoning in trek bij Amsterdammer

Haarlemse vooroorlogse eengezinswoning in trek bij Amsterdammer

Een groeiend aantal Amsterdamse woningzoekers wijkt uit naar Haarlem. Vooral de vooroorlogse eengezinswoningen zijn in trek. In sommige buurten wordt een derde van dit type woning verkocht aan Amsterdammers. Redenen zijn onder andere de aantrekkende woningmarkt en de toenemende drukte in Amsterdam.

De cijfers zijn afkomstig van de Haarlemse makelaar Mooijekind-Vleut die door de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen (NVM) is uitgeroepen tot makelaar met de meeste aankooptransacties in Nederland in 2016. Dat er in Haarlem zoveel huizen worden verkocht, en voor een groot deel door Amsterdammers, heeft een aantal redenen. Een daarvan is de aantrekkende woningmarkt, met een grote druk op de Amsterdamse woningmarkt. Amsterdammers wijken uit naar omliggende gemeenten en hebben daarbij een sterke positie in de woningmarkt door een goede verkoopopbrengst op hun huis in Amsterdam. Daarnaast wijken steeds meer jonge Amsterdamse gezinnen uit naar bijvoorbeeld Haarlem, omdat zij de hoofdstad te druk vinden met het toenemende toerisme. In Haarlem vinden zij een ruime eengezinswoning in een rustige buurt met tuin, op eigen grond.

 

(Bron: Haarlems Dagblad, 31-01-2017)

By |2018-01-15T12:38:12+02:00februari 23rd, 2017|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Haarlemse vooroorlogse eengezinswoning in trek bij Amsterdammer

About the Author:

Huizenaanpak - Comfortabel wonen met een lager energieverbruik

Op de hoogte blijven...?

We sturen regelmatig een nieuwsbrief met actuele ontwikkelingen en aanbiedingen die voor jou als huiseigenaar interessant zijn.

Je hebt je succesvol ingeschreven!