Een dreigend tekort aan huurwoningen voor middeninkomens

//Een dreigend tekort aan huurwoningen voor middeninkomens

Een dreigend tekort aan huurwoningen voor middeninkomens

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) verwacht dat de komende jaren de vraag naar huurwoningen voor middeninkomens stijgt. Een drastisch tekort dreigt. Daarnaast vallen middeninkomens tussen wal en schip voor financiele steun, want bewoners van sociale huurwoningen ontvangen subsidie en huiseigenaren ontvangen hypotheekrenteaftrek. Het PBL komt daarom met ideeën voor een geheel andere aanpak.

Tot 2040 groeit het aantal huishoudens met een miljoen. PBL verwacht dat hiermee de vraag naar huurwoningen voor middeninkomens toeneemt. Deze toenemende vraag kan deels worden voorzien door meer van zulke woningen te bouwen, maar het PBL heeft meer ideeën. In een interview aan het Haarlems Dagblad vertelt Martijn Eskinasi van het PBL over een radicale optie sociale huurwoningen van woningcorporaties te verkopen aan particuliere investeerders. “Honderdduizenden van deze woningen zijn geschikt voor verhuur aan middeninkomens”, zegt Eskinasi. Er moeten dan overigens wel meer sociale huurwoningen gebouwd worden. Een ander idee zijn flexibele huurhuizen die naar gelang de vraag kunnen worden verhuurd aan middeninkomens of worden ingezet als sociale huur. Of woningcorporaties die in een apart bedrijf overeenkomsten sluiten met beleggers. Eskinasi legt uit dat gemeenten via de corporaties kunnen sturen op meer huizen voor middeninkomens en er meer geld binnenstroomt om te kunnen bouwen.

 

(Bron: Haarlems Dagblad, 23-01-2017)

By |2018-01-15T12:38:23+02:00februari 23rd, 2017|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Een dreigend tekort aan huurwoningen voor middeninkomens

About the Author:

Huizenaanpak - Comfortabel wonen met een lager energieverbruik

Op de hoogte blijven...?

We sturen regelmatig een nieuwsbrief met actuele ontwikkelingen en aanbiedingen die voor jou als huiseigenaar interessant zijn.

Je hebt je succesvol ingeschreven!